Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι παραλίες της Αχαΐας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι παραλίες της Αχαΐας

11:54 | 29/7/16
katallhles-gia-kolymbhsh-oles-oi-paralies-ths-axaias
Η εγγύηση για την καταλληλότητα προκύπτει από το ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων σε 362 ακτές κολύμβησης που πραγματοποιούν, με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, οι τρεις Διευθύνσεις Υδάτων (Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΠΔΕΙ.

Συγκεκριμένα, η παρακολούθηση γίνεται σε 79 ακτές της Δυτικής Ελλάδας, σε 145 ακτές της Πελοποννήσου και σε 138 ακτές του Ιονίου, που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αναπτυξιακή, αισθητική και τουριστική άποψη ή σε αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις.

Οι μετρήσεις γίνονται, σε όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, με συγκεκριμένη συχνότητα, μεθόδους και κανόνες και αφορούν τόσο τη μικροβιολογική, όσο και τη φυσικοχημική ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων και της ποιότητας των υδάτων για όλες τις ακτές αναρτώνται, συνεχώς, στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου: http://www.apd-depin.gov.gr, από τη διαδρομή: Υδατα/Ακτές κολύμβησης, απ' όπου εύκολα οι πολίτες μπορούν να έχουν πλήρη ενημέρωση.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, καμία από τις ακτές λουομένων της Αχαΐας δεν ξεπερνά τα προκαθορισμένα όρια για εντρόκοκκους και κολοβακτηρίδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακτές για τις οποίες υπάρχει προκατάληψη, όπως το Ακταίο ή το Ρίο, βρέθηκαν έως και τον Ιούνιο με 0-1 δείκτη κολοβακτηριδίων. Σχετικά πιο επιβαρυμένα ήταν τα νερά στην Ταραντέλα, με 80 δείκτη, αλλά και πάλι δεν συντρέχει ζήτημα, αφού το όριο είναι 100. Πολύ χαμηλά, άρα καθαρές, είναι και οι ακτές που γειτνιάζουν με αστικό περιβάλλον όπως οι Δάφνες (21), τα Αραχωβίτικα (12), τα Βραχνέικα (24), που όλες τους είναι ασφαλείς.

Η παράμετρος αυτή είναι τουριστικά αξιοποιήσιμη για την περιοχή. Που διαθέτει μεγάλη ποικιλία ακτών να προτείνει στον επισκέπτη, κάτι που δεν ισχύει ούτε καν για προβεβλημένα νησιά.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών