Τέλη: Δικαιοσύνη για δύο γειτονιές στην Πάτρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τέλη: Δικαιοσύνη για δύο γειτονιές στην Πάτρα

09:55 | 26/7/16
telh-dikaiosynh-gia-dyo-geitonies-sthn-patra

Μια λαδάτη και μια ξυδάτη ήταν για τον Δήμο Πατρέων η «ετυμηγορία» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε ισάριθμες προσφυγές που κατέθεσε

Δέχθηκε την απαλλαγή των περίοικων της Ξερόλακκας και του βιολογικού καθαρισμού για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που δέχονται, αλλά απέρριψε την προσφυγή για την επιβολή αυξημένου συντελεστή σε μεγάλες επιχειρήσεις με λειτουργική επιφάνεια άνω των 6.000 τ.μ.

Η πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη για τους κατοίκους πέριξ του ΧΥΤΑ (Ξερόλακκα) και του βιολογικού καθαρισμού ήταν πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής, η οποία επέμεινε στην ικανοποίησή του προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα για να απορρίψει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος χθες, «η σταθερή διεκδίκηση της δημοτικής αρχής, για πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη, στις ζώνες γύρω από την Ξερόλακκα και τον Βιολογικό Καθαρισμό στις Ιτιές, έφερε αποτέλεσμα». Υπενθύμισε ότι «είχε αντιδράσει στην αρχική απόφαση της Αποκεντρωμένης να απορρίψει την απαλλαγή δημοτικών τελών για κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού, καθώς θεωρούσε αδικία να μην υιοθετείται μια τέτοια ρύθμιση, για περιοχές που, αποδεδειγμένα, δέχονται επιβάρυνση και όχληση».

Δεν ήταν όμως με το μέρος του Δήμου η (δευτεροβάθμια) απόφαση της Αποκεντρωμένης κόντρα στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιβάλει αυξημένο συντελεστή 4,5% ανά τ.μ. σε μεγάλες επιχειρήσεις, με λειτουργική επιφάνεια άνω των 6.000 τ.μ., καθώς απορρίφθηκε εκ νέου.

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών