Τσίπρας: Μεγάλη ώθηση την ανάπτυξη της Πάρου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων ο νέος αερολιμένας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Μεγάλη ώθηση την ανάπτυξη της Πάρου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων ο νέος αερολιμένας

13:34 | 29/7/16

Εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομής που θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και την οικονομία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα. "Αυτό το αεροδρόμιο έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τους πολίτες της Πάρου", τόνισε

Ο νέος αερολιμένας της Πάρου θα δώσει μεγάλη ώθηση την ανάπτυξη του νησιού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Κυκλάδων, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, στην ομιλία του αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων του αερολιμένα.

"Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στις προσπάθειες για την ολοκλήρωση του έργου εντός του 2016 προκειμένου να μη χαθεί και η φετινή τουριστική χρονιά", είπε και σημείωσε πως το νησί, πέρα από τις άμεσες συνδέσεις με ελληνικές πόλεις, θα μπορεί να συνδέεται με την Ευρώπη κ.α

"Πέρα από ευλογημένος τόπος, η Ελλάδα παραμένει μια όαση σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Θα προχωρήσουμε σε ενιαίο επανασχεδιασμό για τις μεταφορές, μεταξύ αυτών και με προώθηση υδατοδρομίων", σημείωσε και προσέθεσε πως "σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση το να αναδείξουμε την ιδιομορφία και τις δυνατότητες των νησιών".

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως "οι επισκέπτες του νησιού αναμένεται να αυξηθούν κατά 150.000 και η τουριστική περίοδος επιμηκύνεται εξαιτίας της ευκολότερης προσβασιμότητας..Κύρια αναπτυξιακή μας κατεύθυνση τα έργα υποδομής για την αγροτική και μεταποιητική παραγωγή,την αλιεία & την τουριστική ανάπτυξη των νησιών".

"Στον 1,5 χρόνο που έχουμε αναλάβει έχουμε κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, με έργα που είχαν σταματήσει", είπε και συμπλήρωσε πως "για να αντιστραφεί η απώλεια των επενδύσεων, δεν μπορούμε παρά να ενισχύσουμε τις δημόσιες επενδύσεις"

Παράλληλα, τόνισε πως "η νησιωτική Ελλάδα δεν είναι μόνο το καλοκαίρι και υπάρχει ένα δυσβάστακτο φορτίο για τους κατοίκους της...Το νησί γίνεται ένας πολύ σημαντικός προορισμός και έχει σημασία και η υγεία κατοίκων και τουριστών"

"Στα νησιά μας υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του τομέα της υγείας", είπε και κατέληξε: Αυτό το αεροδρόμιο έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τους πολίτες της Πάρου. Έργα υποδομής σαν αυτό πρέπει να προωθηθούν από τις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα".

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών