Βενιζέλος: O Τσίπρας ακολουθεί την Κωνσταντοπούλου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Βενιζέλος: O Τσίπρας ακολουθεί την Κωνσταντοπούλου

18:36 | 26/7/16
venizelos-o-tsipras-akoloythei-thn-kwnstantopouloy

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι 'παίζει' με το Σύνταγμα και υιοθετεί την αισθητική της Ζωής Κωνσταντοπούλου - «Όχι» στην εκλογή ΠτΔ από τον λαό

Την απόλυτη αντίθεσή του με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ότι «παίζει με τους θεσμούς» και χαρακτηρίζοντας κομματικό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα εκλεγεί από τον λαό.

«Ο κ. Τσίπρας ακολούθησε με ένα χρόνο καθυστέρηση την αισθητική της κυρίας Κωνσταντοπούλου» είπε ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζοντας την εκδήλωση που είχε οργανώσει η τότε πρόεδρος της Βουλής στον ίδιο χώρο. Εξαπέλυσε, μάλιστα, σφοδρή επίθεση κατά του συνόλου των προτάσεων του κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για «παιχνίδι με το Σύνταγμα» και «γιγαντιαίο αντιπερισπασμό» του πρωθυπουργού. 

Χαρακτήρισε μάλιστα τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα ως «κομματική πρωτοβουλία» που «παίζει με τα πάντα». Εκδήλωσε, μάλιστα, την αντίθεσή του με την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό ότι θέλει να μετατρέψει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε «κομματικό παράγοντα». Επίσης υποστήριξε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύουν τον θεσμό της Δικαιοσύνης αφαιρώντας της σημαντικές αρμοδιότητες. «Αλλοιώνεται ο πυρήνας του δημοκρατικού πολιτεύματος» δήλωσε εμφατικά και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «θυσιάζει τη Συντεταγμένη Πολιτεία» στην προσπάθεια του «να πέσει στα μαλακά».

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών