Η Αυγή επιτίθεται και στον Κουρουμπλή: Η σιωπή φρονιμότερη της υποκρισίας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Η Αυγή επιτίθεται και στον Κουρουμπλή: Η σιωπή φρονιμότερη της υποκρισίας

10:55 | 24/8/16
h-aygh-thn-peftei-kai-ston-koyroymplh-h-siwph-fronimoterh-ths-ypokrisias

Συνέχεια στο "σίριαλ" της ανταλλαγής ανακοινώσεων, αρχής γενομένης από το δημοσίευμα της Αυγής για τον Πύρρο Δήμα - Τι γράφει σήμερα η εφημερίδα, κάνοντας νέα επίθεση, αυτή τη φορά στον υπουργό Εσωτερικών

Για "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υποκρισίας" κάνει λόγο η Αυγή σε σημερινό της δημοσίευμα, απαντώντας στην ΕΟΑΒ, ενώ κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για υποκρισία, συμβουλεύοντάς τον να προτιμήσει τον δρόμο της σιωπής.

"Πόλεμος" λάσπης και ανακοινώσεων

Η αρχή του "πολέμου" ξεκίνησε με τη δημοσίευση άρθρου από την Αυγή, με τίτλο "Πρωταθλητισμός χωρίς Αθλητισμό", στο οποίο ο αρθρογράφος αναρωτιόταν που "χάθηκε εκείνη η περίφημη σχολή της Ελληνικής Άρσης Βαρών την οποία είχαμε ονομάσει “ντριμ τιμ” για τις επιτυχίες της και τη συγκομιδή των ολυμπιακών μεταλλίων που έφερε στη χώρα". Το άρθρο έκανε λόγο για "βιομηχανία εισαγωγής και ελληνοποίησης κατασκευής πρωταθλητών, που απογειώθηκε λόγω της τεχνογνωσίας και του ρίσκου ντοπαρίσματος". Το σημείο όμως που προκάλεσε αντιδράσεις, ήταν η αναφορά στον τρεις φορές Χρυσό Ολυμπιονίκη και χάλκινο στους Ο.Α. της Αθήνας, Πύρρο Δήμα. "Άλλωστε τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;", αναρωτιόταν ο αρθρογράφος.
Στο πλευρό του ολυμπιονίκη στάθηκαν άμεσα κόμματα, πολιτικοί αρχηγοί,  η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη και ο υπουργός Εσωτερικών
Ακολούθησε εξώδικο από τον ίδιο τον Πύρρο Δήμα, που υποστηρίζει, ότι παρουσιάζεται "ως αργόσχολος, ύποπτος για ντοπάρισμα, τεμπέλης αθλητής που λάθρα κατέκτησα ολυμπιακά μετάλλια σε 4 συνεχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες".

Στο πλευρό του ολυμπιονίκη στάθηκαν άμεσα κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί, ενώ απάντηση σε όσα γράφτηκαν, έδωσε με σχόλιό της και η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη. "Επειδή διάβασα κάποια σχόλια τις τελευταίες μέρες, να πω ότι δεν πηδάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Ο κόσμος μας βλέπει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά υπάρχουν πολλοί αγώνες ενδιάμεσα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξίσου άμεση ήταν η απάντηση - επίθεση της Αυγής και στο σχόλιο της Στεφανίδη, την οποία συμβούλευσε, τώρα που έχει τον "σπουδαίο τίτλο της Ολυμπιονίκη", όταν απαντάει σε κάτι, να έχει διαβάσει καλά, αυτό το κάτι, για να μην γίνεται θύμα εκμετάλλευσης.

Την αντίθεσή του στα απαξιωτικά δημοσιεύματα εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την τελετή βράβευσης των Μάντη - Καγιαλή, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. "Είναι μικρόψυχα αυτά που γράφονται για ανθρώπους που έχουν κάνει τέτοιες σημαντικές διακρίσεις. Είναι άδικα και μικρόψυχα. Αυτή και μόνο η δήλωσή μου τα λέει όλα", είπε χαρακτηριστικά.
Ανεξήγητοι και αήθεις χαρακτηρισμοί κατά του Πύρρου Δήμα
Την ίδια ημέρα, η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υπερασπίστηκε τόσο τον Πύρρο Δήμα, όσο και την Κατερίνα Στεφανίδη.

"H EOAB, στους μέχρι τώρα ανεξήγητους και αήθεις χαρακτηρισμούς εις βάρος τόσο του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, όσο και του ιστορικού αθλήματος της Άρσης Βαρών, επέλεξε να αφήσει διακεκριμένες προσωπικότητες και φορείς του ελληνικού αθλητισμού να τοποθετηθούν επί του θέματος. Σήμερα με αφορμή νέο δημοσίευμα, στο οποίο μαζί με υποδείξεις, στην Ολυμπιονίκη μας Κατερίνα Στεφανίδου επανέρχεται με απαξιωτικές αναφορές για την Άρση Βαρών και τους «αρσιβαρίστες», η ΕΟΑΒ αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομερή αναφορά της αγωνιστικής δραστηριότητα του Πύρρου Δήμα. Μοναδικός μας στόχος ν' αποκατασταθεί η αλήθεια, που δυστυχώς η εφημερίδα Αυγή με το περιεχόμενο του άρθρου της «τι είδους άθλημα είναι αυτό που ένας πρωταθλητής αγωνίζεται μία ή δύο φορές σε τέσσερα χρόνια από Ολυμπιάδα σε Ολυμπιάδα, όπως ο Πύρρος Δήμας;», που απέκρυψε επιμελώς", ανέφερε, δίνοντας στη δημοσιότητα την αγωνιστική δραστηριότητα του Πύρρου Δήμα από το 1991 που ξεκίνησε να συμμετέχει σε αγώνες μέχρι και το 2004 που ολοκλήρωσε τη μεγάλη του πορεία και προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό.

Η απάντηση της Αυγής κατά ΕΟΑΒ και... οιουδήποτε υπουργού

Στο τελευταίο δημοσίευμα της Αυγής, την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η εφημερίδα επιτίθεται εκ νέου στην ΕΟΑΒ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωσή της "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υποκρισίας".

Παράλληλα, αναφέρεται και στον υπουργό Εσωτερικών, για τον οποίο - εμμέσως πλην σαφώς - λέει, πως "αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά".

"Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υποκρισίας. Όμως διαπιστώνουμε ότι τελικώς έχουν φροντίσει να γεμίσουν το ποτήρι όλοι εκείνοι που με τον έναν ή άλλον τρόπο συμμετείχαν επί δεκαετίες στο πολιτικό ντοπάρισμα των Ελλήνων και ξεφούσκωσαν πολιτικά όταν οι μέθοδοί τους αποκαλύφθηκαν και καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό", αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:
Τι απάντησε ο Σγουρός στις εκκλήσεις Ιακώβου να εμφανιστεί και να πάρει θέση για την «ντριμ τιμ» της άρσης βαρών; Γνωρίζει κάτι για τη «φαρμακαποθήκη» Τζέκου;
"Αν νομίζουν ότι η «Αυγή» θα σιωπήσει και θα «νομιμοποιήσει» διά της λήθης καταστάσεις ξένες προς τις αρχές της, ακόμη και προς τα περίφημα ολυμπιακά ιδεώδη, αυταπατώνται. Η δε «Αυγή» θα ακυρωνόταν ως εφημερίδα της Αριστεράς.

Εν κατακλείδι, μια παράκληση προς οποιονδήποτε θελήσει να δώσει συνέχεια στο θέμα: Άκουσε τίποτε για τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Ρίο; Γνωρίζει οι αθλητές ποιας χώρας έχουν τα περισσότερα κρούσματα ντόπινγκ και πώς το εξηγεί; Ποιες προπονητικές μεθόδους χρησιμοποιούσαν οι «ανατολικοί» για τις επιτυχίες τους και ιδιαίτερα οι Ανατολικογερμανοί στην κολύμβηση;

Αν οιοσδήποτε, ακόμη και υπουργός, δεν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, φρονιμότερο μάλλον είναι να σιωπά".

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών