Ο Τσίπρας καλεί τις χώρες του νότου στην Αθήνα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ο Τσίπρας καλεί τις χώρες του νότου στην Αθήνα

14:55 | 4/8/16
o-tsipras-kalei-tis-xwres-toy-notoy-sthn-athhna

Με στόχο να δημιουργήσει "μέτωπο" κατά της λιτότητας ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, άτυπη σύνοδο των χωρών του Νότου στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ματέο Ρέντσι και ο Αντόνιο Κόστα αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα, στην άτυπη Σύνοδο των χωρών του Νότου που θα συγκαλέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, με στόχο τη χαλάρωση της λιτότητας και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις.

Εδώ και καιρό η ελληνική πλευρά θέλει να προωθήσει την στενότερη συνεργασία των χωρών του νότου επιθυμώντας να βγει μπροστά από τις πολιτικές που έχουν επιβάλει τα μνημόνια όλα τα τελευταία χρόνια. Ο πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντική αυτή τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί ακριβώς πριν την παρουσία του στην ΔΕΘ, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έχει "κλείσει" για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Η σύσκεψη των ηγετών των χωρών του νότου θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για το Μέγαρο Μαξίμου τη στιγμή μάλιστα που χώρες, όπως η Ελλάδα έχουν επωμιστεί το μεγάλο βάρος του προσφυγικού ζητήματος.

Στα τέλη του μήνα ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών