Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην Παναγία την Γηροκομήτισσα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Πλήθος κόσμου στην Παναγία την Γηροκομήτισσα

16:48 | 13/8/16
patra-plhthos-kosmou-sthn-panagia-thn-ghrokomhtissa

Επίκεντρο όπως κάθε χρόνο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου που η εκκλησία μας τιμά την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα αποτελέσει η ιερά Μονή της Παναγίας Γηροκομήτισσας που πανηγυρίζει

Πλήθος κόσμου θ' ανέβει έως το Γηροκομειό για να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, να προσευχηθεί και να ανάψει το κερί του.

Για την διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, τα περισσότερα δρομολόγια της γραμμής του λεωφορείου νο. 1 θα πηγαίνουν αντί για Εγλυκάδα, Διάκου το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 14 - 8 - 2016, θα τελεστεί το πρωί Θεία Λειτουργία στην ιερά Μονή Παναγίας Παναγίας Γηροκομητίσσης και το βράδυ στις 21.00 θ' αρχίσει ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και θ' ακολουθήσει η ιερά αγρυπνία δια την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αξίζει να σημειωθεί πως στις ανωτέρω ακολουθίες θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα θα τελέσει την ιερά παράκληση στην ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στην Πιτίτσα.

Το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου θα τελεστεί στο Γηροκομειό πανγυρική Θεία λειτουργία.

*Στο μεταξύ προ 21 ετών η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας είχε προβεί για 1η φορά στην έκδοση ιεράς ακολουθίας Παρακλητικού Κανόνος στην Προστάτιδα και Έφορο του μοναστηριού, την Παναγία Γηροκομήτισσα. Τον Παρακλητικό Κανόνα προς την Κυρίαν και Γερόντισσα της Μονής, την Παναγία είχε γράψει ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Πατρών κυρός Νικόδημος, ο οποίος όπως σημειώνεται στη σχετική έκδοση, υπήρξε το καταλληλότερο πρόσωπο για το έργο αυτό, διότι ήταν ένας εκ των διαπρεπέστερων συγχρόνων υμνογράφων της Ορθοδόξου εκκλησίας μας αλλά και διότι είχε την ευκαιρία, διαμένοντας πλέον της δεκαετίας εις τας αυλάς της ιεράς μονής, να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασιν» την οφειλομένη και ποικιλοτρόπως εκδηλούμενη βαθύτατη ευλάβεια των πιστών προς την Παναγία Γηροκομήτισσα.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών