«Τρέχα τρέχα οδηγέ, για να τους περάσουμε...» Το Μαξίμου ειρωνεύεται τη ΝΔ, με αναφορές στον Αρκά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

«Τρέχα τρέχα οδηγέ, για να τους περάσουμε...» Το Μαξίμου ειρωνεύεται τη ΝΔ, με αναφορές στον Αρκά

22:50 | 1/8/16
trexa-trexa-odhge-gia-na-toys-perasoyme-to-maksimoy-eirwneuetai-th-nd-me-anafores-ston-arka

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την πρόταση που κατέθεσε ο Μητσοτάκης για προ ημερησίας για την παιδεία, αφού η Γεροβασίλη είχε προαναγγείλει αντίστοιχη κίνηση - Γιατί αναφέρονται στο γνωστό σκιτσογράφο

Το αίτημα του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με αντικείμενο την παιδεία, το οποίο υπεβλήθη σήμερα μετά την ανακοίνωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη ότι η κυβέρνηση θα ζητούσε ακριβώς το ίδιο μετά το Δεκαπενταύγουστο, σχολιάζουν ειρωνικά κυβερνητικές πηγές.

Η κ.Γεροβασίλη είχε προαναγγείλει την κίνηση αυτή νωρίτερα το πρωί, βάζοντας στο στόχαστρο το ΠΑΣΟΚ για σύμπλευση με τη ΝΔ, καθώς η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας κατηγόρησε τη Χαριλάου Τρικούπη ότι ενώ οι εκπαιδευτικοί τάσσονται υπερ του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τους αγνόησε για να αντιπολιτευθεί το Νίκο Φίλη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε όμως να υποβάλλει σήμερα αίτημα για προ ημερησίας με αντικείμενο την παιδεία, επιχειρώντας να θέσει εκείνος την ατζέντα της συζήτησης, με πηγές της Συγγρού να δηλώνουν μάλιστα ότι αναμένουν άμεση θετική ανταπόκριση, ώστε η συζήτηση να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και πάντως πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε αυτή την κίνηση του κ.Μητσοτάκη απάντησαν κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες μάλιστα και στο γνωστό σκιτσογράφο Αρκά, γελοιογραφίες του οποίου είχε επικαλεστεί σε προηγούμενες συζητήσεις από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα της κυβέρνησης με τον καυστικό τίτλο: "Τρέχα τρέχα οδηγέ, για να τους περάσουμε...", αναφέρεται ειδικότερα:

"Συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία. Μόλις η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή για την Παιδεία, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσε πρώτο να καταθέσει το σχετικό αίτημα. Απέδειξε έτσι απέναντι σε ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα έχει αντανακλαστικά παιδικής χαράς. «Ναι, αλλά εμείς προλάβαμε και το κάναμε πρώτοι».

Συγχαίρουμε την Νέα Δημοκρατία για την τεράστια πολιτική της επιτυχία. Ελπίζουμε ότι εκτός από το να τρέχει να κατοχυρώνει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, θα μπορέσει κάποια στιγμή να συζητήσει και επί της ουσίας: Για το πώς η δική της διακυβέρνηση εξουθένωσε ένα τόσο σημαντικό αγαθό και για το όραμά της  που παραχωρεί το δικαίωμα στην παιδεία αποκλειστικά στους λίγους.

Θα τα πούμε λοιπόν στην Βουλή, ενώπιον του λαού. Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναζητά ήδη γελοιογραφίες του Αρκά, προκειμένου να κάνει ακόμα μια σοβαρή και ουσιαστική τοποθέτηση."

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών