Είδαν Τσίπρα και τελικά ψηφίζουν για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Είδαν Τσίπρα και τελικά ψηφίζουν για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ

14:48 | 27/9/16
eidan-tsipra-kai-telika-pshfizoyn-gia-eydap-eyath

Αφού συναντήθηκαν και με τον πρωθυπουργό, εκτός από Φλαμπουράρη - Τσακαλώτο, Τσιρώνης και Δημαράς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αποφάσισαν να μην καταψηφίσουν τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Μετά από συνάντηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι προερχόμενοι από τους Οικολόγους Πράσινους Γιαννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, επείσθησαν τελικώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να μην καταψηφίσουν, όπως απειλούσαν, τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο.

Είχε προηγηθεί “μασάζ” από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και στη συνέχεια στο Μαξίμου είχε φτάσει προκειμένου να καθησυχάσει τους Οικολόγους Πράσινους και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μάλιστα χθες δήλωνε από τη Βουλή πως όσο είναι εκείνος υπουργός δε θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό.

Καίτοι ο κ.Τσιρώνης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, και ο κ.Δημαράς θα καταψήφιζαν μόνο το συγκεκριμένο άρθρο και όχι επί της αρχής, οι πολιτικές εντυπώσεις που θα δημιουργούσε η καταψήφιση σήμαναν συναγερμό στο Μαξίμου, καθώς το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού αποτελεί αγκάθι για το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνητική γραμμή είναι πως δεν ιδιωτικοποιείται το νερό διότι το 51% των μετοχών των οργανισμών ύδρευσης παραμένει στον έλεγχο του δημοσίου.

Οι δύο βουλευτές, μετέβησαν στη Βουλή μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου. Θα υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο που αφορά τη μεταβίβαση των μετοχών, που κατέχει το δημόσιο σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών