Η Deutsche Bank “τρομοκρατεί” τα χρηματιστήρια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η Deutsche Bank “τρομοκρατεί” τα χρηματιστήρια

12:07 | 30/9/16
h-deutsche-bank-tromokratei-ta-xrhmatisthria

Τριγμοί από τον σεισμό Deutsche Bank στο ελληνικό Χρηματιστήριο - Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στην έναρξη των συναλλαγών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 560 μονάδων, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το μέλλον της Deutsche Bank, η μετοχή της οποίας δέχεται νέες ισχυρές πιέσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται ο μήνας, δεν αποκλείονται κάποιες περιορισμένες κινήσεις «καλλωπισμού» των αποτιμήσεων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 561,87 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,12%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η Eurobank υποχωρεί κατά 4,00% στα 0,480 ευρώ, η Alpha Bank κατά 3,29% στα 1,47 ευρώ, η Εθνική κατά 3,26% στα 0,178 ευρώ και η Πειραιώς σημειώνει πτώση 2,22% στα 0,132 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,56%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,16%.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης της Τεχνολογίας (+0,30%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,25%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,23%).

Ανοδικά κινούνται μετοχές, πτωτικά και παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κτήμα Λαζαρίδη +9,43%, Παπουτσάνης +7,27% και ΕΛΤΟΝ +2,21%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -9,87% Αλουμύλ -6,67% και Ευρωσύμβουλοι -5,97%.

Σε χαμηλό 8 εβδομάδων υποχωρούν οι μετοχές, βουτιά για την Deutsche Bank

Εν τω μεταξύ, σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων, καθώς οι νέες ανησυχίες για τη σταθερότητα της Deutsche Bank έπληξαν τις τραπεζικές μετοχές.

Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 1,6%, έχοντας αγγίξει το χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Αυγούστου, ενώ ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe Banks υποχώρησε κατά 3%. Κανένας κλάδος δεν βρισκόταν σε θετικό εδαφος.

Η Deutsche Bank έκανε βουτιά σχεδόν κατά 9% κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποια επενδυτικά ταμεία (hedge fund) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα. Σε σημερινή ανακοίνωση, η Deutsche επανέλαβε ότι οι πελάτες της, που έχει από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να τη στηρίζουν.

Ανάμεσα στις λίγες εταιρίες που κατέγραφαν άνοδο, η Osram ενισχύθηκε κατά 1% μετά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο πολλές κινεζικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να αγοράσουν την εταιρία φωτισμού.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών