Κικίλιας: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει τις καταγγελίες Βουδούρη» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κικίλιας: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να ελέγξει τις καταγγελίες Βουδούρη»

14:47 | 23/9/16
kikilias-h-dikaiosunh-ofeilei-na-elegksei-tis-kataggelies-voydourh

Για επιβεβαίωση όσων καταγγέλλει εδώ και καιρό η ΝΔ έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, μετά τις "βαριές" καταγγελίες Βουδούρη σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού

Παρέμβαση της δικαιοσύνης και διερεύνηση των χειρισμών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους πρόσφυγες και το κόστος που υπάρχει ανά πρόσφυγα στη χώρα μας, ζητά η Νέα Δημοκρατία δια στόματος του συντονιστή μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος, Βασίλη Κικίλια.

Αφορμή της αντίδρασης της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν οι καταγγελίες του πρώην Γενικού Γραμματέα πρώτης υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, που σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε στην παραίτηση, ξεκαθαρίζοντας πως δε συμφωνεί με τους χειρισμούς του αρμόδιου Υπουργού Γιάννη Μουζάλα, ενώ παράλληλα προχώρησε σε καταγγελίες, ανάμεσα στις οποίες είναι οι πιέσεις που δεχόταν για απευθείας αναθέσεις, καθώς και η παραποίηση στοιχείων σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

"Απευθείας αναθέσεις αντί διαγωνισμών, τεράστια εργολαβικά κέρδη από κατασκευή συγκεκριμένης δομής φιλοξενίας και παράλληλο σύστημα διοίκησης, αλλοίωση του συνολικού αριθμού των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας, προς τα κάτω φυσικά!

Ο κ. Βουδούρης επιβεβαίωσε και τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο δεν έχει προχωρήσει ακόμα, μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης, σε εκτίμηση του κόστους ανά πρόσφυγα! Και αυτό συμβαίνει γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν συντονίζει την κατάσταση, αλλά δεν διευκολύνει και την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, απορροφώντας μόνο το 28% αυτών!

Ανυπαρξία κατάλληλων δομών στο αρμόδιο Υπουργείο, ανικανότητα συντονισμού και κυρίως συνεννόησης μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, ελλιπής απορρόφηση κονδυλίων και “σκιές“ διαφθοράς. Το ζήτημα είναι σοβαρό" δηλώνει ο κ.Κικίλιας ζητώντας από τη δικαιοσύνη να ελέγξει τις καταγγελίες.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών