Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αποκαταστήσει το ρόλο των συμβουλίων στα ΑΕΙ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα αποκαταστήσει το ρόλο των συμβουλίων στα ΑΕΙ

19:42 | 22/9/16
mhtsotakhs-h-nd-tha-apokatasthsei-to-rolo-twn-symvoyliwn-sta-aei
Συνάντηση με τους προέδρους και αναπληρωτές προέδρους των συμβουλίων των ΑΕΙ, που είχαν θεσμοθετηθεί με το νόμο Διαμαντοπούλου, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ

Τη δέσμευση πως μια κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το ρόλο των συμβουλίων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους και αναπληρωτές προέδρους των συμβουλίων των ΑΕΙ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους ευχαρίστησε για τη σημαντική όπως είπε συμβολή τους σε ένα «θεσμό-τομή» για τον οποίο πρόσθεσε ότι συμβολίζει τον «εκσυγχρονισμό», την «ποιότητα» και τη «διαφάνεια» στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για «συνεχείς παλινωδίες» και «επιθέσεις» στο συγκεκριμένο θεσμό που όπως υπογράμμισε «είχαν σαν αποτέλεσμα τις πρόσφατες μαζικές παραιτήσεις πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό». Ταυτόχρονα εστίασε στην «πρωτοφανή πολιτική και ακαδημαϊκή συναίνεση» κατά τη δημιουργία του εν λόγω θεσμού με το νόμο Διαμαντοπούλου, ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα για «αποδυνάμωση και υποβάθμιση του θεσμού».

«Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ένα τόσο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό, που ανιδιοτελώς προσφέρει στην αναβάθμιση και εξωστρέφεια του δημόσιου Πανεπιστημίου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε λέγοντας ότι «δεσμεύομαι, προσωπικά, ότι η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το ρόλο των Συμβουλίων με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις».

Η συνάντηση αυτή του κ. Μητσοτάκη έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή., που θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, καθώς την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία επί του νέου πολυνομοσχεδίου με τα 15 προαπαιτούμενα, με αντικείμενο την παιδεία, ενώ σε πρόσφατη εκδήλωση με την κ. Διαμαντοπούλου είχε ταχθεί υπέρ της κατάργησης των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ για το εκπαιδευτικό σύστημα και την αποκατάσταση μιας από τις σημαντικότερες όπως τη χαρακτήρισε μεταρρυθμίσεις (νόμος Διαμαντοπούλου) στα χρόνια του μνημονίου. Τα συμβούλια των ΑΕΙ ήταν μία από τις ρυθμίσεις του νόμου της Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία φέρεται να φλερτάρει πλέον η ΝΔ.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ΝΔ και του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη ειδικά και για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών