ΟΝΝΕΔ: Δύο νέοι κάθε λεπτό υπογράφουν για την επανίδρυσή της | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΟΝΝΕΔ: Δύο νέοι κάθε λεπτό υπογράφουν για την επανίδρυσή της

09:01 | 27/9/16
onned-duo-neoi-kathe-lepto-ypografoyn-gia-thn-epanidrysh-ths

Στην τελική ευθεία για το συνέδριο επανίδρυσης της γαλάζιας νεολαίας - Τα πρώτα στοιχεία και εκτιμήσεις της Πειραιώς - Τα τρία ονόματα που ακούγονται ως υποψήφιοι για την προεδρία της Οργάνωσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ το οποίο θα διεξαχθεί τελικά στις 21-23 Οκτώβρη στην Αθήνα και στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζουν ικανοποίηση καθώς όπως λένε το πρώτο στοίχημα του προέδρου της ΝΔ για το άνοιγμα της ΟΝΝΕΔ στην ελληνική νεολαία έχει ήδη κερδηθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της πλατφόρμας επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο (members.onned.gr) έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς. Περί τα 1000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για σύνεδροι, ενώ πάνω από 21.000 είναι οι υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί συνολικά και αυτομάτως γίνονται μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Με βάση τους υπολογισμούς που κάνουν στην Πειραιώς αυτό σημαίνει ότι σε κάθε λεπτό υπογράφουν για την επανίδρυση της νεολαίας της ΝΔ περίπου δύο νέοι. Ένα ακόμα σημείο στο οποίο στέκονται οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη είναι το ότι ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων έχει πέσει στα 23 χρόνια, αλλά και τα μηνύματα ανανέωσης της ΟΝΝΕΔ καθώς τα νέα μέλη ξεπερνούν το 40% των ως τώρα 21.000 υπογραφών.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, «το να μπορεί η κάθε νέα και ο κάθε νέος να γίνεται σύνεδρος στη μεγαλύτερη Νεολαία της χώρας, απλά συγκεντρώνοντας 30 μοναδικές υπογραφές συμπολιτών του δεν είναι απλά κάτι καινοτόμο. Θέτει καινούργιους κανόνες για την αντίληψη που έχουμε στη χώρα για την αντιπροσωπευτικότητα, την δημοκρατικότητα, την μοντέρνα πολιτική».

Αλλαγές αναμένεται να υπάρχουν και στη δομή της Νεολαίας ενώ μεγάλη έμφαση θα δοθεί στο debating μεταξύ των στελεχών ώστε να πολιτικοποιηθεί η οργάνωση και να αναδειχθούν νέα στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποψηφιότητα για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ αναμένεται να θέσει ο Κώστας Δέρβος ενώ ακούγονται επίσης και τα ονόματα των Αντρέα Καρασαρίνη και Θανάση Βαμβίνη.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών