Π. Λάμπρου: Να μην φοβηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστεί με την κυβέρνηση (βίντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Π. Λάμπρου: Να μην φοβηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστεί με την κυβέρνηση (βίντεο)

22:38 | 25/9/16
p-lamproy-na-mhn-fovhthei-o-syriza-na-sygkroystei-me-thn-kyvernhsh

Με τον προσυνεδριακό διάλογο να κορυφώνεται μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι θέσεις του στελέχους της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” των “53+” και μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Λάμπρου σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα commonality που απηχεί τις απόψεις της τάσης

Για έναν πολύ δύσκολο χρόνο έκανε λόγο το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου μιλώντας στην ιστοσελίδα commonality και εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε “να ασκήσει μια εφαρμοσμένη πολιτική κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που δεν ήταν δική μας, με το πιστόλι στον κρόταφο”.

Ο κ. Λάμπρου μίλησε για τις νίκες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι ανασφάλιστοι και η πρόσβασή τους στην κοινωνική περίθαλψη, το σύμφωνο συμβίωσης κ.α., συμπληρώνοντας, όμως ότι η αριστερά το περασμένο καλοκαίρι έχασε και ηττήθηκε: “Γονατίσαμε, πέσαμε, αλλά καλούμαστε να σηκωθούμε και να ανέβουμε ξανά στο βουνό να κάνουμε μια προσπάθεια για να ανοίξουμε έναν διαφορετικό δρόμο”.

Μάλιστα υπογράμμισε πως ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “η διαχείριση μια πολιτικής που δεν είναι δική μας, αλλά ήρθαμε στα πράγματα για να αλλάξουμε τον κόσμο όσο και αν αυτό είναι δύσκολο”.

Αναφερόμενος σε ζητήματα όπως τα εργασιακά ή και τα δικαιώματα στα δημόσια αγαθά, ο Πάνος Λάμπρου έδωσε την γραμμή που θα ακολουθήσουν οι “53+” στο Συνέδριο του κόμματος δηλώνοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα, να μην φοβηθεί να συγκρουστεί ακόμα και αν η συμμετοχή του στα κοινωνικά κινήματα μπορεί να σημαίνει και αντίθεση με συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συλλογικότητα της αριστεράς και ο ρόλος του αυτός είναι και όχι βεβαίως να είναι φερέφωνο θετικών ή αρνητικών ενεργειών της κυβέρνησης”.



Για το προσφυγικό το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τις πάγιες αντιρρήσεις των “53+” σε σχέση με την συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας. Αναφερόμενος στα γεγονότα στη Μόρια τόνισε πως “δικαιώνεται η άποψη που λέει ότι η Ευρωτουρκική συμφωνία, την ίδια ώρα που ξέρουμε πως λειτουργούν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και του Βιζενγκραντ με μια αντιμεταναστευτική και αντιπροσφυγική πολιτική, δεν θα μπορούσε παρά να εγκλωβίσει χιλιάδες ανθρώπους, να στριμώξει την Ελλάδα, να μετατρέψει ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ζήτημα, όπως είναι το προσφυγικό σε ελληνοτουρκικό. Το οποίο ήταν εξαρχής λάθος”.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας συμπλήρωσε πως για αυτό το λόγο “κάποιοι από εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν αντίθετοι κατηγορηματικά με αυτή την συμφωνία, γιατί βλέπαμε τα αδιέξοδα αυτή της συνεννόησης, γιατί δεν πρόκειται καν για συμφωνία. Είναι μια διακήρυξη αρχών περισσότερο, παρά μια συνθήκη, που όπως βλέπουμε, δεν απέδωσε πουθενά”.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών