Πάτρα: Παπαθεοδώρου σε Φίλη για την υποχρηματοδότηση σχολείων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Παπαθεοδώρου σε Φίλη για την υποχρηματοδότηση σχολείων

14:59 | 14/9/16
Για "σημαντική μείωση της οικονομικής ενίσχυσης που αφορά σττη λειτουργία και συντήρηση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Πατρέων» κάνει λόγο ο αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Παπαθεοδώρου, που κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό παιδείας Ν.Φίλη.

Σ'αυτήν αναφέρει:

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την εκπαίδευση «Ευρυδίκη», το οποίο παρέχει πληροφορίες και αναλύσεις για τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα και τις πολιτικές, καταγράφει, για το έτος 2015, μείωση ρεκόρ των δαπανών για την Παιδεία στην Ελλάδα κατά 6,2%, τη δεύτερη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Η Κυβέρνηση, με τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016, μείωσε την οικονομική ενίσχυση για την Παιδεία, δημιουργώντας ένα ασφυκτικά απελπιστικό περιβάλλον, το οποίο επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία και ορθώνει ένα τεράστιο τείχος στη λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Πατρέων η μείωση της οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό της παιδείας για την λειτουργία και συντήρηση 264 σχολείων, τα οποία φιλοξενούν περίπου 30.000 μαθητές, ξεπερνά το ποσοστό του 60% τα τελευταία χρόνια, μετακυλίοντας ουσιαστικά τα επιπλέον έξοδα στις οικογένειες των μαθητών. Σχεδόν απόντα από το Π.Δ.Ε. και το Ε.Σ.Π.Α. είναι και τα κονδύλια για την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, ώστε να ενισχύσει τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολικών μονάδων;
2. Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο σας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που έχουν προκύψει στον Δήμο Πατρέων;
3. Προτίθεται το Υπουργείο σας να προχωρήσει σε αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης για την παιδεία στον Δήμο Πατρέων;

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών