Πύργος: «Άνοιγαν» τα σπίτια με... τραπουλόχαρτα! | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πύργος: «Άνοιγαν» τα σπίτια με... τραπουλόχαρτα!

14:08 | 27/9/16
pyrgos-anoigan-ta-spitia-me-trapouloxarta
Τουλάχιστον δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών, σε οικίες στον Πύργο, εξακρίβωσαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, με δράστιδες πέντε γυναίκες Τσιγγάνες, οι οποίες, με συγκεκριμένη μέθοδο, δρούσαν και «χτυπούσαν» σε οικίες στην πόλη του Πύργου, αφαιρώντας κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν μέσα από εμπεριστατωμένη και προσεκτική έρευνα να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των πέντε γυναικών, που το τελευταίο τρίμηνο, φέρονται να είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα.

Έτσι, χθες, εξακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η δράση της πενταμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονταν σε κλοπές οικιών, που έλαβαν χώρα τους τρεις τελευταίους μήνες στον Πύργο. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε βάρος πέντε γυναικών ηλικίας 33, 25, 21, 19 και 15 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Με τραπουλόχαρτα άνοιγαν πόρτες…

Στο πλαίσιο της συστηματικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι πέντε δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, ως εγκληματική ομάδα, διέπραξαν από τις 7 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου στον Πύργο, δεκαέξι κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένο τρόπο δράσης, επιλέγοντας να δρουν κυρίως πρωινές ώρες, κατά τις οποίες τα θύματά τους απουσίαζαν από τις οικίες, ενώ παραβίαζαν τις πόρτες τους, με τη χρήση πλαστικών καρτών και τραπουλόχαρτων. Σημειώνεται ότι, οι δράστιδες αποκόμισαν, από τις εγκληματικές τους πράξεις παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 70 χιλ. ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των πέντε γυναικών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών