Αιγιάλεια: Αιχμές δήμου κατά δευτεροβάθμιας για το “Ειδικό” σχολείο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αιγιάλεια: Αιχμές δήμου κατά δευτεροβάθμιας για το “Ειδικό” σχολείο

13:00 | 2/10/16
aigialeia-aixmes-dhmou-kata-deuterobathmias-gia-to-eidiko-sxoleio
Όσο και αν, τόσο ο Δήμος όσο και η τοπική κοινωνία της Αιγιάλειας, χάρηκαν για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας,να εγκρίνει περί τα τέλη Ιουλίου, τη σύσταση Ειδικού
Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Αίγιο -το δεύτερο στην Αχαΐα μετά από αυτό της Πάτρας, για παιδιά άνω των 12 ετών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες- τόσο τώρα βλέπουν την επίσημη πολιτεία να κωλυσιεργεί, αδιαφορώντας, αν συμπληρώνεται ο πρώτος μήνας της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά το ΕΕΕΚ δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Οι γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, ρωτούν τον Δήμο για το τι θα γίνει, αλλά και αυτός -μέχρι και σήμερα- δείχνει να αγνοεί το τι μέλει γενέσθαι, «πετώντας το μπαλάκι» στην αρμόδια Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής ΔΕ του Νομού.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Εγκαιρα και σε συνεργασία με την αρμόδια επιτροπή εκπαίδευσης, ο Δήμος έχει επιλέξει και ορίσει ως χώρο στέγασης της καινούργιας σχολικής μονάδας τεχνολογικής κατεύθυνσης, το συγκρότημα της οδού Μητροπόλεως, με φιλοξενία αυτής από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αφού από το απόγευμα και μετά εκεί θα λειτουργεί κανονικά το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγίου.
Πολύ σύντομα μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Π», ο χώρος θα εμπλουτιστεί με νέες λυόμενες (προκάτ) αίθουσες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στον μεγάλο του προαύλειο χώρο.
Το ειδικό σχολείο ενισχύεται καθημερινά, με ράμπες, εξοπλισμό και εργαστήρια για το πρόγραμμα μάθησης που ορίζει η νομοθεσία, μέσω κονδυλίου άνω των 15.000 ευρώ που προ πολλού έχει εγκρίνει η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Μέχρι σήμερα, βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος, πάνω από 30 μαθητές και μαθήτριες της περιοχής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φοιτήσουν εκεί, πολλοί εκ των οποίων μέχρι πέρυσι ανταγκάζονταν να μεταβαίνουν στην Πάτρα -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια τα παιδιά και τους γονείς τους- ενώ ακόμα 10 που παρέμεναν στο σπίτι, λέγεται πως τώρα αναμένουν καρτερικά για να φοιτήσουν εκεί.

ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ

Η κοινωνία και ειδικότερα οι άμεσα ενδιαφερόμενες οικογένειες -μέρες τώρα- αναζητούν απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το «πρώτο κουδούνι» στο ΕΕΕΚ, αλλά η πολυπόθητη απάντηση δεν έρχεται, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στη δημοτική αρχή, που δείχνει να αναμένει απλά τις εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό το πώς απάντησε η αντιδήμαρχος Παιδείας Βασιλική Ψυχράμη, όταν χθες ρωτήθηκε από την «Π» για το νέο σχολείο.

«Εμείς προχωράμε κανονικά και περιμένουμε. Σεβόμαστε τις αποφάσεις αλλά και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας κι ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία. Μη με ρωτάτε το πότε. Ρωτήστε τον κ. Αφράτη» τόνισε, εννοώντας τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ ΑμΕα Αιγίου Θοδ. Στεφανίδης, που δέχεται «ενοχλήσεις» από γονείς για το θέμα και επικουρικά ενεργεί προς την κατέυθυνση εξεύρεσης λύσης, καλώντας τον Δήμο να οργανώσει άμεσα συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το ζήτημα της ειδικής αγωγής, τοπικά.

Η «Π» αναζήτησε τόσο τον κ. Αφράτη όσο και τον σχολικό σύμβουλο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θαν. Ρισβά, ωστόσο από το γραφείο του πρώτου δόθηκε η απάντηση πως θα επισκεφθεί το Αίγιο για να δει τις εξελίξεις με το ΕΕΕΚ εντός του Οκτωβρίου και πιθανά την επόμενη εβδομάδα (κάτι που μας επισημάνθηκε πως έχει μεταφερθεί στην υπεύθυνη του Δήμου), ενώ ο δεύτερος απουσιάζει στο εξωτερικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: pelop.gr

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών