Επιχείρηση συσπείρωσης από τον Τσίπρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Επιχείρηση συσπείρωσης από τον Τσίπρα

08:59 | 11/10/16
epixeirhsh-syspeirwshs-apo-ton-tsipra

Με επιθέσεις προσωπικές στον Κυριάκο Μητσοτάκη επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να πολώσει το κλίμα με τον ίδιο και τους συνεργάτες του να εκφράζουν ικανοποίηση για το γεγονός ότι, όπως θεωρούν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στριμώχτηκε και δεν απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα

Ανεβάζοντας πολύ τους τόνους ο πρωθυπουργός επέλεξε στη χθεσινή συζήτηση να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρώντας στο Μαξίμου πως το πεδίο της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής εξακολουθεί να είναι το προνομιακό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τόνιζαν πως οι προσπάθειες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρουσιαστεί ως κατήγορος αντιστράφηκαν και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε απολογούμενος «χωρίς μεγάλη επιτυχία», όπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «σοβαρό πρόβλημα τεκμηρίωσης» των λεγομένων του, καθώς επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα οι ανύπαρκτες εργατικές κατοικίες του Εύοσμου εξέθεσαν τον ίδιο και το γραφείο του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης κατέπεσαν και τα δυο αφηγήματα που προσπάθησε να προβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

1. Ότι η ΝΔ λέει την αλήθεια
2. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την νέα διαπλοκή στην Ελλάδα.

Βασικό ζήτημα για το Μαξίμου είναι πως από τη χθεσινή συζήτηση ο πρόεδρος της ΝΔ βγήκε «άλαλος», όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, στα ερωτήματα που έθεσε ο πρωθυπουργός, καθώς σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις. Αυτό που κρατούν από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως «για αυτό το θέμα θα υπάρχει και συνέχεια».

Ήταν χαρακτηριστική η επιμονή του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο Siemens, καθώς στόχος του κυβερνητικού επιτελείου ήταν να ταυτίσει μια υπόθεση για την οποία υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά με το πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

«Χαρτί» του πρωθυπουργού στη χθεσινή συζήτηση αποτέλεσε η νέα λίστα μεγαλοκαταθετών  που αποκάλυψε πως έχει η κυβέρνηση στη διάθεση της υπογραμμίζοντας με νόημα ότι σε αυτή την περίπτωση έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες της δικαιοσύνης και τίποτα δεν κρύφτηκε μέσα σε κανένα συρτάρι.

Η χθεσινή συζήτηση, άλλωστε δρα και συσπειρωτικά για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Συνεδρίου που ξεκινά μεθαύριο και αναμένεται να είναι μια μεγάλη εσωκομματική μάχη για τον πρωθυπουργό.

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν πως ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε για άλλη μια φορά τα σενάρια που συντηρεί η ΝΔ για πρόωρες εκλογές, ενώ θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει πολλά σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό του που φάνηκαν από την απουσία των κ.κ Καραμανλή, Σαμαρά, Μεϊμαράκη από την συζήτηση στη Βουλή.

Πηγή: news247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών