Και νέα σύγκρουση για τη διαπλοκή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Και νέα σύγκρουση για τη διαπλοκή

19:45 | 11/10/16
kai-nea-sugkroysh-gia-th-diaplokh

Μετά την προ ημερησίας, η αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσω διαρροών

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε απολογούμενος και η ΝΔ απαντά ότι "ο αναξιόπιστος και διχαστικός Τσίπρας σύντομα θα είναι παρελθόν", με κυβερνητικούς κύκλους να ανταπαντούν συνιστώντας στον πρόεδρο της ΝΔ να μη διαβάζει Μοντεσκιέ

Η σύγκρουση για τη διαπλοκή συνεχίζεται και μετά την προ ημερησίας, μέσω διαρροών κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε απολογούμενος και η ΝΔ απαντά ότι "ο αναξιόπιστος και διχαστικός Τσίπρας σύντομα θα είναι παρελθόν", με κυβερνητικούς κύκλους να ανταπαντούν συνιστώντας στον πρόεδρο της ΝΔ να μη διαβάζει Μοντεσκιέ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο: "Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή", το Μαξίμου υποστήριξε νωρίτερα το πρωί:

«Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή υπήρξε αποκαλυπτική για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο πρόβλημα της διαπλοκής. Αυτό που παρακολούθησαν οι πολίτες ήταν μια συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο πρωθυπουργός. Ερωτήματα που αφορούσαν το καθεστώς αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την πρόσβαση των καναλαρχών σε τραπεζική χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, τα υπέρογκα χρέη που έχουν δημιουργήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για τη νομική διασφάλιση των εμπλεκομένων), η απόκρυψη των καταλόγων με φοροφυγάδες, η μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη σκανδάλων, όπως αυτό της Siemens. Ακόμα και οι ελάχιστες εξηγήσεις τις οποίες προσπάθησε να δώσει ο κ. Μητσοτάκης (αποπληρωμή δανείων ΝΔ, δάνειο «Κήρυκα Χανίων»), δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα υποτίθεται ότι προσπάθησαν να απαντήσουν».

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι συνέχισαν:

«Με αυτό το δεδομένο, και υπό το κράτος προφανούς εκνευρισμού, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υπεκφύγει, είτε με αμήχανους αστεϊσμούς (κυρίως στην πρωτομιλία του), είτε με ύβρεις (κυρίως στην δευτερομιλία του), επιδιώκοντας, έτσι, να συσπειρώσει τους βουλευτές του - τουλάχιστον, αυτούς που ήσαν παρόντες. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την επικοινωνιακή τακτική, είναι η αποδόμηση του εαυτού του» προσθέτουν, σημειώνοντας: «επί της ουσίας, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αναλαμβάνοντας, για μια φορά ακόμα, τον ρόλο του εκπροσώπου των καναλαρχών και αποδεικνύοντας ότι αποκλειστικό του μέλημα είναι να αποτραπεί η επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, να κάνει μία ακόμα προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ανέφεραν, επίσης, πως «είτε από ανεπάρκεια του επιτελείου του, είτε από συνειδητή πρόθεση, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε αναληθή στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, και παραποίησε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου», καταλήγοντας:

«Ο πρωθυπουργός, υπήρξε συνεπής στη δέσμευσή του να μιλήσει για τη διαπλοκή "με ονόματα και διευθύνσεις". Με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας. Είναι λογικό, αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης».

Δεν άργησε η απάντηση από πλευράς της ΝΔ. Σε ενημερωτικό σημείωμα με τίτλο «Ο αναξιόπιστος και διχαστικός κ. Τσίπρας σύντομα θα είναι παρελθόν», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα ζητήματα διαφάνειας για να ξεφύγει από την δεινή πολιτική θέση όπου τον έχει οδηγήσει η αποτυχία της πολιτικής του και τα ψέματα στα οποία τη στήριξε.

"Μόνο που πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Νόμιζε ότι θα στριμώξει τη Νέα Δημοκρατία με τις χιλιοειπωμένες λασπολογικές αναφορές του και τελικά βρέθηκε να απολογείται ο ίδιος:

- Για τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών που αρνείται να φέρει στη Βουλή
- Για την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης με μια αδιαφανή και επιζήμια διαδικασία
-Για την σκανδαλώδη υπόθεση Καλογρίτσα
- Για τους χειρισμούς της Attica Bank των «κουμπάρων υπουργών»
- Για τον ανώνυμο μέτοχο της «Αυγής» που και χθες αρνήθηκε να κατονομάσει
- Για τον πανταχού παρόντα κ. Μαντζουράνη
- Για τις προνομιακές σχέσεις του με τον κ. Κουρή
- Για το φιλικό στον ΣΥΡΙΖΑ και διωκόμενο από την Δικαιοσύνη καναλάρχη κ. Καραγιώργη
- Για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη", ανέφεραν οι γαλάζιοι κύκλοι.
Υποστήριξαν επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος νικητής της χθεσινής συζήτησης γιατί, όπως έλεγαν:
"- Παρά την προσπάθειες του κ. Τσίπρα να αποφύγει τη σχετική συζήτηση, του υπενθύμισε τα ψέματα και την αποτυχία του στην οικονομία
- Απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, χωρίς να διστάσει να κάνει και αυτοκριτική όπου χρειάστηκε
- Κατέθεσε 12 συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα διαφάνειας αποδεικνύοντας ότι είναι πολιτικός που κοιτάζει στην επόμενη μέρα."

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τρεις  φράσεις του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα έδωσαν το κλίμα της χθεσινής συζήτησης:

- «Ανεβήκατε πετώντας λάσπη και πέφτετε κατρακυλώντας στη λάσπη»
- «Από τον Κοσκωτά στον Τσίπρα, ένας Ματζουράνης δρόμος»
- «Όσο εσείς ρίχνετε το επίπεδο, εγώ θα το ανεβάζω».

Το γαλάζιο ενημερωτικό σημείωμα κατέληγε: "Ο αναξιόπιστος και διχαστικός κ. Τσίπρας σύντομα θα είναι παρελθόν. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βάλουν ξανά την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, θα φέρουν ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στον τόπο και θα ενώσουν τους Έλληνες."

Το Μαξίμου ανταπάντησε με νέο ενημερωτικό σημείωμα, με τον ειρωνικό τίτλο: "Ο καλύτερος Κυριάκος όλων των εποχών."

Σχολίασαν ειδικότερα ότι: "Για μια φορά ακόμα, «κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας» βγαίνουν να δηλώσουν ενθουσιασμένοι από την εμφάνιση του αρχηγού τους στην Βουλή. Αντικειμενικά, μιλώντας, πάντα. Και μόλις 12 ώρες μετά την λήξη της χθεσινής συζήτησης, κατά την οποία ο κ. Μητσοτάκης περιορίστηκε σε δύο πράγματα:

Στην αποφυγή οποιασδήποτε απάντησης σχετικά με την διαπλοκή

Στην προσπάθεια να περισώσει το καθεστώς ανομίας δεκαετιών στις τηλεοπτικές συχνότητες.

Εάν βέβαια εμφανίσεις του κ. Μητσοτάκη σαν την χθεσινή, ενθουσιάζουν τους «κύκλους του», η άποψη όλης της υπόλοιπης κοινωνίας περισσεύει…

Ας διαβάζουν τουλάχιστον τις φιλικές ιστοσελίδες τους. Όπως το antinews για παράδειγμα. Όχι μόνο Μοντεσκιέ."

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών