Με μέταλ απαντά το Μαξίμου στο σκληρό ΕΣΡοκ της ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Με μέταλ απαντά το Μαξίμου στο σκληρό ΕΣΡοκ της ΝΔ

18:10 | 19/10/16
me-metal-apanta-to-maksimoy-sto-sklhro-esrok-ths-nd

Μετά το αναμενόμενο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για αντιθεσμική συμπεριφορά, υπεράσπιση της διαπλοκής, αλλά και ότι δε δίστασε να ψηφίσει "όχι" μαζί με τη ΧΑ

Την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου πυροδοτεί το ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία όπως αναμένετο δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων για να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ η σύγκρουση συνεχίζεται και όσον αφορά στη συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Στο σκληρό ροκ του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρενέβη στην Ολομέλεια την ώρα που ξεκινούσε η Διάσκεψη των Προέδρων για να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, απαντά με... μέταλ ρυθμούς η κυβέρνηση, η οποία καλεί τη ΝΔ να απολογηθεί για αντιθεσμική συμπεριφορά.

"Η ΝΔ τορπίλισε σήμερα την συγκρότηση του ΕΣΡ, υιοθετώντας μια προκλητικά αντιθεσμική συμπεριφορά. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση αυτή, η οποία δεν έχει άλλο σκοπό, παρά μόνο να αποτρέψει την επιβολή κανόνων νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, να υπερασπιστεί την διαπλοκή και να εκβιάσει την ακύρωση του διαγωνισμού, από τον οποίο το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει 258 εκ. ευρώ", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Καθώς μάλιστα στη Διάσκεψη των Προέδρων, "όχι" στη πρόταση του Νίκου Βούτση (ο Πρόεδρος της Βουλής είχε προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ το Ροδόλφο Μορώνη) είπαν η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή (Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τελικά παρών, όπως και το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων), η κ.Γεροβασίλη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για σύμπλευση με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

"Στην προσπάθειά της αυτή να υπερασπιστεί τη διαπλοκή, η ΝΔ δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να αθροίσει τις αρνητικές της ψήφους, στην διάσκεψη των Προέδρων, με αυτές της Χρυσής Αυγής. Οι πολίτες παρακολουθούν και κρίνουν", είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Καθώς η ΝΔ έχει επιλέξει τη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την οποια επίσης από την πλευρά της καταγγέλει για αντιθεσμική συμπεριφορά, τα θέματα των τηλεοπτικών αδειών, του ΕΣΡ και του ΣτΕ αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αυριανή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών