Μητσοτάκης από ΗΠΑ: Απαιτείται πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης από ΗΠΑ: Απαιτείται πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

08:42 | 14/10/16

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό και δέσμευση για προώθηση όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη επί αμερικανικού εδάφους

Το μήνυμα ότι για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση «απαιτείται πολιτική αλλαγή» μετέφερε και στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ομιλίες που
πραγματοποίησε τόσο στο Harvard όσο και στο Tufts, ενώ με το ίδιο πνεύμα σχολίασε η Πειραιώς και την εναρκτήρια ομιλία Τσίπρα στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επί Αμερικανικού εδάφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε μέτωπο στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον για λαϊκισμό και κατά την ομιλία του στο Tufts με θέμα «Η επιστροφή της Ελλάδας» υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα στο μνημόνιο έχοντας χάσει δύο χρόνια μεταρρυθμίσεων. Αντίστοιχα και στο Harvard μιλώντας για «το μέλλον της δημοκρατίας» τόνισε ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι η αντιμετώπιση του λαϊκισμού» επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση στηριζόμενος σε ένα μεγάλο ψέμα και συγκρούστηκε με την πραγματικότητα υπογράφοντας ένα τρίτο μνημόνιο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να στείλει ένα θετικό μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές ώστε να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «η δέσμευση για ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα είναι αναγκαία για τη χώρα», προσθέτοντας ωστόσο ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κερδίσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη για να προσελκύσει επενδύσεις, ενώ δεν πιστεύει ούτε στην ουσία των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα» ασκώντας κριτική και για το θέμα του χρέους καθώς όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι μη βιώσιμο.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και στις ΗΠΑ την πολιτική πρόταση της ΝΔ για τη «Συμφωνία Αλήθειας» ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη, τονίζοντας στόχος της ΝΔ είναι να χτίσει μια «κουλτούρα ελπίδας», καθώς «ο λαϊκισμός είναι αποτελεσματικός στην αντιπολίτευση, αλλά είναι αναποτελεσματικός στη διακυβέρνηση».

Για τη ΝΔ, όπως κατέστησε σαφές ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στο συνέδριο του Πανεπιστημίου Tufts, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση με το ΣΥΡΙΖΑ ως απόρροια όλων των προηγουμένων. Ενώ την ίδια στιγμή η αντίδραση της Πειραιώς  με αφορμή τα όσα αναφέρονται για το ελληνικό ζήτημα στο βιβλίο του Φρ. Ολάντ δείχνει να μην εμπιστεύεται τον κ. Τσίπρα ούτε ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ «αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό. Όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Θοδωρής Λαπαναΐτης - News247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών