Ανοίγει ο φάκελος του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Ανοίγει ο φάκελος του Ερυθρού Σταυρού Πάτρας

21:03 | 15/10/16
patra-anoigei-o-fakelos-tou-erythrou-staurou

Μια στοίβα από καταγγελίες, μια καυτή Ενορκη Διοικητική Εξέταση που αραχνιάζει στα συρτάρια της εισαγγελίας Αθηνών

Μια στοίβα από καταγγελίες, μια καυτή Ενορκη Διοικητική Εξέταση που αραχνιάζει στα συρτάρια της
εισαγγελίας Αθηνών, ένας ιστορικός αλλά και πολύτιμος έρανος που αγκυλώθηκε κάτω από το βάρος αμαρτημάτων που δεν έχουν γνωρίσει ακόμα την κάθαρση και πολλά ερωτήματα συνθέτουν το πολύκροτο ζήτημα γύρω από τους πρώην επικεφαλής του Τομέα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με έδρα την Πάτρα.

Που έχει ανάγκη να καθαρίσει το νωπό παρελθόν του για να μπορέσει να τραβήξει ξανά προς το μέλλον. Αυτό περιμένουν, και τους οφείλει η δικαιοσύνη, οι χιλιάδες εθελοντές που είναι στρατευμένοι στο μεγαλύτερο ανθρωπιστικό κίνημα και προσφέρουν από καρδιάς στον συνάνθρωπο αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που γέμιζε τον κουμπαρά του ΕΕΣ.

Η «Π» έχει στα χέρια της τα στοιχεία και τις απαντήσεις. Τα στοιχεία μιλούν για υπεξαιρέσεις, βεβαιωμένες κατά την ΕΔΕ, κατασκευασμένες σύμφωνα με εμπλεκόμενο πρόσωπο. Οι απαντήσεις αφορούν διοικητικά και κοινωνικά στελέχη που έχουν λόγο γύρω από την ιστορία, η οποία τους αγγίζει πρακτικά, αλλά και ηθικά. Βρέθηκαν σε μια δίνη την οποία προκάλεσαν πρόσωπα με αξιόποινη δράση, την οποία δεν κατέστη δυνατό να ανακόψουν, για λόγους που οι ίδιοι εξηγούν.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ

Ανοίγει πλήρως φάκελος ο οποίος συνίσταται στα εξής:

• Μια βαριά και πολυκύμαντη καταγγελία, με αρκετά μεγάλη ηλικία, πλέον, συνοδευόμενη από έγγραφα, η οποία μιλά για συστηματικές υπεξαιρέσεις σε βάρος των χρημάτων που συγκέντρωνε ο συγκεκριμένος τομέας ο οποίος λειτουργούσε ανεξάρτητα από τους άλλους τομείς του Περιφερειακού Τμήματος της Πάτρας και με άμεση αναφορά στην πρώην διοίκηση Μαρτίνη.

• Μια ΕΔΕ η οποία παραγγέλθηκε σχετικά με το θέμα, η οποία είχε επιβεβαιωτικό αποτέλεσμα. Διαπίστωσε συστηματική λεηλασία, σε μεγάλο ύψος, με τη μορφή κατάχρησης: Σημαντικά ποσά του ταμείου έλειπαν χωρίς τα σχετικά παραστατικά. Η δράση αυτή πιστώνεται σε συγκεκριμένο στέλεχος του φορέα, γύρω από τον οποίο υπήρχε ελέγξιμος, από τον ίδιο υπηρεσιακός μηχανισμός, με ανεξακρίβωτη συμμετοχή στο αποδιδόμενο κατά συρροήν αμάρτημα. Η δραστηριότητα αυτή φαίνεται ότι συνδέεται ευθέως με τον κεντρικό φαύλο μηχανισμό της πρώην διοίκησης του ΕΕΣ που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

• Μαρτυρίες τοπικών διοικητικών στελεχών, που εξηγούν ότι, ακόμα και όταν διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν εγκλωβισμένα ανάμεσα στην κεντρική προστασία που παρείχετο στο εντοπισμένο «έλκος» της Πάτρας και τη στέρηση δικαιοδοσιών, προκειμένου να παρέμβουν.

• Εξηγήσεις τόσο από την πλευρά του καταγγέλλοντος, που πυροδότησε τις (βραδυφλεγούς αποδόσεως) αποκαλύψεις, όσο από την πλευρά του καταγγελλομένου, που ισχυρίζεται ότι όλη αυτή η ιστορία είναι ένα στήσιμο και τίποτε παραπάνω, με σκοπό την ενοχοποίηση της κεντρικής διοίκησης.

• Τοποθέτηση της ίδιας της νέας Κεντρικής Διοίκησης, που επιχειρεί να ξαναβάλει στις ράγες τον εκτροχιασμένο Οργανισμό, επιθυμώντας διευκολύνσεις από τα διοικητικά στελέχη της Πάτρας προκειμένου να ξαναπλεχθεί το πουλόβερ με νέα νήματα.

Η ΕΔΕ

Αλλά πού βρίσκεται η ΕΔΕ των σημείων και των τεράτων; Περιμένει, και περιμένει, τη σειρά της στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία έχει πολλούς άλλους σκελετούς από ντουλάπες άλλων υποθέσεων να καθαρίσει, και δεν έχει διαθέσιμους ανακριτές για να φωταγωγήσει την περίπτωση του Τομέα Σαμαρειτών της Πάτρας μέχρι σήμερα.

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών