Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Το νέο πρόγραμμα εθελουσίας της Εθνικής

08:53 | 14/10/16
to-neo-programma-etheloysias-ths-ethnikhs

Με την επικείμενη έγκριση του ΤΧΣ, θα τεθεί σε εφαρμογή, πιθανότατα και εντός του Οκτωβρίου, το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής Τράπεζας, της τελευταίας συστημικής τράπεζας που δεν έχει προβεί στο βήμα αυτό - Σειρά έχει, η εθελούσια της Τράπεζας Αττικής

Στην κρίση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έγκειται πλέον το νέο σχέδιο εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Οκτωβρίου, με στόχο να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Ταμείο είναι το αρμόδιο να εγκρίνει το συγκεκριμένο σχέδιο που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά όλους τους εργαζομένους της Εθνικής Τράπεζας, που έχουν μίνιμουμ σχέση με την Τράπεζα την τελευταία τριετία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προβλέπεται ως ανώτατο πλαφόν τα 200.000 ευρώ (περίπου στο ίδιο μήκος κύματος με τα αντίστοιχα προγράμματα του ανταγωνισμού) . Να σημειωθεί ότι η Εθνική θα είναι η τελευταία από τις συστημικές τράπεζες που θα δρομολογήσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο θα στηρίζεται σε δύο άξονες- κατευθύνσεις:

1. Θα είναι κλασσικού τύπου πρόγραμμα εθελούσιας

2. Θα είναι και τύπου sabbatical δίνοντας τη δυνατότητα στα στελέχη που το επιθυμούν να κάνουν χρήση της ευελιξίας αυτής (μειωμένες αποδοχές και δικαίωμα επιστροφής). Υπενθυμίζεται ότι πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς είχε με επιτυχία εφαρμόσει εδώ και χρόνια το πρώτο πρόγραμμα sabbatical στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την Εθνική Τράπεζα που μετά την έγκριση του Ταμείου προχωρεί στην ανακοίνωση των όρων του προγράμματος, σε εθελούσια έξοδο σχεδιάζει να προχωρήσει και η Τράπεζα Αττικής ( πιθανότατα και με παράλληλη μείωση αμοιβών), στο πλαίσιο ανασύστασης και εξυγίανσης της Τράπεζας. Το δρόμο θα δείξει το νέο οργανόγραμμα της Τράπεζας ( για το πόση δυναμική στελεχών προς αποχώρηση διαθέτει....).

Όπως όλα δείχνουν πριν το τέλος του έτους, ένας σημαντικός αριθμός τραπεζικών υπαλλήλων θα έχουν εκουσίως αποχωρήσει. Για τις τράπεζες, μία ακόμη βελτίωση του κόστους θα έχει αρχίσει να γράφεται...

Λίλυ Σπυροπούλου - News247

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών