Τσίπρας για ΕΣΡ, χρέος και αριστερό προφίλ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας για ΕΣΡ, χρέος και αριστερό προφίλ

20:22 | 15/10/16
tsipras-gia-esr-xreos-kai-aristero-profil

Ομιλία του πρωθυπουργού στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αναμένεται να πει για την τροπολογία για τα κανάλια χωρίς άδεια, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη διεύρυνση ΣΥΡΙΖΑ προς τα κεντροαριστερά

ΕΣΡ και τροπολογία για τα κανάλια χωρίς άδεια, χρέος και αξιολόγηση, αλλά και η διεύρυνση του κυβερνώντος κόμματος, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα μετά τις επτά το απόγευμα στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας αναμένεται να καλέσει τη ΝΔ να προσέλθει στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα και να συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για μια τελευταία ευκαιρία.

Θα μιλήσει ειδικότερα για το συνταγματικό καθήκον της αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εάν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, θα επανακαταθέσει την τροπολογία, και μάλιστα, όπως έλεγαν, χωρίς καθυστέρηση.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου και στο θέμα του χρέους στέλνοντας μήνυμα στους εταίρους ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει απομείωση του.

Θα μιλήσει για κλείσιμο τη αξιολόγησης ακόμη και τέλη Νοεμβρίου, ρύθμιση χρέους και ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ταυτόχρονα.

Παράλληλα αναμένεται να απαντήσει και στις επικρίσεις που δέχτηκε για  μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και την αλλοίωση του αριστείου του προφίλ, αλλά και στις ενστάσεις (κυρίως από την πλευρά των 53+_ για την διεύρυνση προς την κεντροαριστερά.

Λίγο πριν την ομιλία του, ο πρωθυπουργός πήγε στις κερκίδες, όπου κάθονταν μέλη της Νεολαίας του κόμματος και παρακολούθησε από εκεί τις ομιλίες.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών