Αισιόδοξος ο Βαγγέλης Μυτιληναίος για το μέλλον της Αλουμίνιον | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αισιόδοξος ο Βαγγέλης Μυτιληναίος για το μέλλον της Αλουμίνιον

15:29 | 24/11/16

"Δεν έχουμε πια να φοβόμαστε πολλά πράγματα για το μέλλον της Αλουμίνιον" δήλωσε στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας ο κ. Μυτιληναίος

Δεν ανησυχεί ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για το μέλλον της Αλουμίνιον, όπως δήλωσε σήμερα
στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας και για τα δέκα χρόνια από την εξαγορά της επιχείρησης από τον όμιλο.

Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν έχουμε πια να φοβόμαστε πολλά πράγματα για το μέλλον της Αλουμίνιον μετά την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 600 εκατ. ευρώ και των προγραμμάτων μείωσης κόστους».

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων και τοπικών φορέων, ενώ ο κ. Μυτιληναίoς έκανε μια σύντομη αναδρομή της πορείας της Αλουμίνιον κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά και ευρύτερα.

"Όταν πριν από 50 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τοποθετούσε το θεμέλιο λίθο για το εργοστάσιο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη λαμπρή πορεία και τη συμβολή του βιομηχανικού συμπλέγματος στην ελληνική οικονομία" τόνισε σχετικά.

Πρόσθεσε ότι η πρώτη μεγάλη κρίση ήταν με την αποχώρηση της γαλλικής Πεσινέ το 2005, η δεύτερη με την κατάρρευση των τιμών στα μέταλλα μετά το 2008, όταν η τιμή του αλουμινίου έχασε το 1/3 της αξίας της και η Αλουμίνιο έχανε κάθε μέρα 1 εκατ. δολάρια και η τρίτη το 2011, όταν υποχώρησε η ζήτηση εμπορευμάτων από την Κίνα και πάλι κατέρρευσαν οι τιμές.

Τότε, όπως είπε ο κ. Μυτιληναίoς, έκλεισαν τα περισσότερα εργοστάσια αλουμινίου της Ευρώπης και το ίδιο περίμεναν ότι θα γίνει και με την Αλουμίνιον. Η βιομηχανία τελικά διασώθηκε μέσω της εφαρμογής δυο προγραμμάτων μείωσης του κόστους, στην εφαρμογή των οποίων συνέβαλαν όλες οι συνιστώσες του ομίλου και οι εργαζόμενοι της Αλουμίνιον, και έτσι σήμερα το Αλουμίνιο και τα προγράμματα εξοικονόμησης αποτελούν σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τον κλάδο του αλουμινίου, καθώς μείωσαν το κόστος παραγωγής κατά 50%.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών