Αχαΐα: Αδειάζουν τα νοσοκομεία από γιατρούς - Διαμαρτυρία στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αχαΐα: Αδειάζουν τα νοσοκομεία από γιατρούς - Διαμαρτυρία στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

23:56 | 14/11/16
axaia-adeiazoun-ta-nosokomeia-apo-giatrous-diamartyria-sthn-6h-ygeionomikh-perifereia

Τουλάχιστον πέντε κλινικές του ΠΓΝΠ και του «Αγ. Ανδρέα» αποδυναμώνονται από ιατρικό προσωπικό λόγω της λήξης της σύμβασης των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν σε αυτές

Σήμερα οι 35 επικουρικοί γιατροί της Αχαΐας συνοδευόμενοι από υγειονομικούς παράγοντες της περιοχής προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6ης Υγειονομική Περιφέρεια ζητώντας να παραμείνουν στη θέση τους.

Με ανακυκλούμενο ιατρικό προσωπικό επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει τις εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο σύστημα υγείας. Με το σύστημα των επικουρικών επιτυγχάνει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πληρότητας και της μείωσης της ανεργίας του κλάδου.

«Αντιπαλεύουμε το «μοίρασμα» της ανεργίας και απαιτούμε να μείνουν στη θέση τους όσοι υπηρετούν τώρα και όσοι προσληφθούν στο μέλλον μέχρι οι θέσεις αυτές να καλυφθούν μετά από κανονική προκήρυξη» ανέφερε στην «Π» ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Τάσος Γιακουμής ο οποίος μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου και τον γραμματέα του Συλλόγου γιατρών του ΠΕΔΥ Νίκο Κοσκινά συμμετείχαν στη συνάντηση των επικουρικών γιατρών με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Πηγή: pelop

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών