Κορινθία - Νεμέα: Ο Βαγγέλης Ανδριανάκος για τις καταγγελίες περί πλαστογραφίας (βίντεο - φώτο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κορινθία - Νεμέα: Ο Βαγγέλης Ανδριανάκος για τις καταγγελίες περί πλαστογραφίας (βίντεο - φώτο)

16:59 | 4/11/16
andianakos-vaggelis-nemea.jpg

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ της Κορινθίας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Νεμέα», κ. Βαγγέλης Ανδριανάκος στη Κόρινθο - Δείτε τα έγγραφα που παρουσίασε και το βίντεο 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα 4/11 ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Νεμέα», κ. Βαγγέλης Ανδριανάκος στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο "Ephira" στην Κόρινθο, με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον συνδυασμό για πλαστογραφίες εγγράφων στο δήμο Νεμέας.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης τύπου και τα έγγραφα στις φωτογραφίες

Τα θέματα της συνέντευξης τύπου του Βαγγέλη Ανδριανάκου

• Έχουμε ήδη αναφερθεί σε καταγγελίες που έχουμε κάνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, στο ΣΕΔΕΕ, στην Εισαγγελία Κορίνθου και σε άλλες Αρχές κατά της Δημοτικής Αρχής Καλαντζή.

• Οι καταγγελίες αυτές είναι υπογεγραμμένες απ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας.

• Εξειδικεύουμε σήμερα αυτές τις καταγγελίες και εξηγούμε ποια ήταν τα στοιχεία που μας οδήγησαν στο να τις κάνουμε.

• Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν όταν μετά την κατατεθείσα κατά του επικεφαλής του Συνδυασμού μας Βαγγέλη Ανδριανάκου ένσταση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Ζάχο, χρειάστηκε να οργανώσουμε την υπερασπιστική μας γραμμή με την έννοια του να καταδείξουμε το «επιλεκτικό» και «καταχρηστικό» της ένστασης.

• Αρχής γενομένης τον Νοέμβριο (11-11-2015) και διαρκώς μέχρι και τις 18 Απριλίου 2016, ζητήσαμε και παραλάβαμε διάφορα έγγραφα, τα οποία θα σας παρουσιάσει σήμερα ο κ. Ανδριανάκος, τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν ήταν τα «ορθά» ή άλλως ήταν «παραποιημένα».

• Η ένσταση έγινε επειδή ο νόμος (Καλλικράτης) λέει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι Δήμαρχοι δεν πρέπει να έχουν οφειλές προς τον Δήμο κατά την ημέρα της ορκωμοσίας άλλως εγκατάστασης της δημοτικής αρχής.

• Πρακτικά και πανελλαδικά αυτό δεν εφαρμόζεται, αλλά ελάχιστες φορές έχει γίνει ένσταση σε τέσσερις μόνο Δήμους σε όλη την Ελλάδα γι’ αυτό το θέμα.

• Από τα στοιχεία που μας έδωσαν προέκυπτε ότι τόσο ο κ. Ζάχος που έκανε την ένσταση όσο και ο Δήμαρχος κ. Καλαντζής, όσο και άλλοι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, ΔΕΝ είχαν οφειλές στον Δήμο την συγκεκριμένη ημερομηνία (1-9-2014).

• Επίσης ότι άλλοι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι είχαν οφειλές.

• Και ότι δύο δημοτικοί σύμβουλοι (μιλάμε πάντα για την πλειοψηφία) δεν είχαν παροχές στο όνομά τους.

• Κατόπιν διαρροής από δικό τους δημοτικό σύμβουλο (ο οποίος ζήτησε πλήρη κάλυψη και εχεμύθεια) και υπόδειξής του να ζητήσουμε τα διπλότυπα, κάνουμε αίτηση και ζητάμε τα παραστατικά από τα οποία αποδεικνυόταν ότι οι φερόμενοι ως «μηδενικοί» όντως είχαν πληρώσει τις οφειλές τους πριν την 1-9-2014.

• Μετά από αρχική άρνηση χορηγήσεως, με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων (του κ. Ανδριανάκου δεν ήταν δηλαδή προσωπικά δεδομένα αυτά που εδόθησαν στον κ. Ζάχο) και επίκλησης από την αιτούσα δικηγόρο που τυγχάνει και δημοτικός σύμβουλος της απόφασης 90/2009 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μας δίνουν τα διπλότυπα όλων των φερόμενων ως «μηδενικών» αλλά όχι του Δημάρχου, ο οποίος είχε απαγορεύσει να τα δώσουν. Αυτά τα πήραμε μετά την παρέλευση της προθεσμίας που ο νόμος θέτει στη Διοίκηση για να απαντήσει και με την επίκληση ότι αν δεν μας τα χορηγήσουν θα τα πάρουμε με εισαγγελική παραγγελία.

• Ανακαλύπτουμε ότι όλοι οι «μηδενικοί», πλην ενός ο οποίος είχε πληρώσει ο άνθρωπος κανονικά τις οφειλές του πριν την ορκωμοσία, χρωστούσαν την 1-9-2014 και άρα ήταν εν δυνάμει έκπτωτοι.

• Αρχίζουν οι δικαιολογίες Ζάχου περί «λάθους» και οι δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο (προκύπτουν από τα πρακτικά) τύπου «δεν θα δικαστεί η ένσταση», «δεν θα προχωρήσει αυτό», «δεν θα πάτε πουθενά κ. Ανδριανάκο», «τελείωσαν αυτά» και άλλα γραφικά. Ταυτόχρονα ζητά από τη δικηγόρο του να του μεταφέρει ότι «αισθάνεται τύψεις που έκανε την ένσταση» και ότι «αν ο Ανδριανάκος είναι συνεργάσιμος για το καλό του Δήμου, τότε θα αποσύρουμε την ένσταση».

• Να σημειώσουμε εδώ ότι το «συνεργάσιμος» πήγαινε σε Δελτίο Τύπου της 28 Οκτώβρη 2015 με το οποίοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξής μας κατήγγειλαν «κατασπατάληση των χρημάτων του Δήμου» με αφορμή ποσό (90.000) ευρώ που είχε ψηφίσει η πλειοψηφία για να πληρωθεί για διάφορες «εργασίες» και «προμήθειες» εταιρία πληροφορικής με την οποία συνεργάζεται η Δημοτική Αρχή, όταν οι ίδιες δαπάνες και προμήθειες επί δημαρχίας Ανδριανάκου με την ίδια εταιρία ήταν μόλις (15.000) με (20.000) ευρώ. Στις 28/10 βγήκε το Δελτίο Τύπου, στις 30/10 κατατέθηκε η ένσταση!

• Στη συνέχεια (τον Απρίλιο του 2016) ζητήσαμε να μας χορηγηθούν οι σωστές καρτέλες (με το πρόσχημα να τις προσκομίσουμε στο Δικαστήριο της ένστασης σωστά για να μην διασύρεται ο Δήμος) και όταν πήραμε επιτέλους τις σωστές, ανακαλύψαμε ότι δεν ήταν μόνο οι «μηδενικοί» που ήταν «λάθος» την πρώτη φορά που μας έδωσαν στοιχεία (τον Νοέμβριο του 2015), αλλά και από όσους φέρονταν από την πλειοψηφία ότι χρωστούσαν «έλειπαν» χρεώσεις στην 1η απάντηση που είχαμε πάρει. Με κορυφαία περίπτωση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας που ανήκει στην ηγετική ομάδα της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος στην 1η αίτηση μας είχαν απαντήσει ότι είχε 27 χρεώσεις και στη 2η (την αληθινή) προέκυπτε ότι είχε στην πραγματικότητα 88 χρεώσεις την 1-9-2014!

• Απευθυνθήκαμε στην εταιρία που το πρόγραμμά της δούλευε ο Δήμος (Alfaware) και βάσει του οποίου μας χορηγήθηκαν οι καρτέλες στις οποίες αναφερόμαστε και μας απέκλεισε την περίπτωση λάθους. Γι’ αυτό υπάρχουν επίσημα έγγραφά της. Ενδεικτικά θα σας δείξουμε δύο απ’ αυτά.

• Προβήκαμε σε κάποιες δηλώσεις αρχικά μέχρι να μπορέσουμε να συλλέξουμε και όποιο άλλο στοιχείο μας χρειαζόταν για να στοιχειοθετήσουμε στις Αρχές την καταγγελία μας.

• Μετά από αυτό, κάποιοι μίλησαν και αποκάλυψαν ότι υπήρχαν «παρεμβάσεις» και επί προηγούμενης Δημαρχίας Καλαντζή στα υδρόμετρα (θα σας δειχθεί ενδεικτικά ένα) και διάφορες άλλες παρανομίες και ατασθαλίες, τις οποίες περιλαμβάνει η καταγγελία μας στις Αρχές.

• Μία από αυτές είναι ότι δεν είχαν βεβαιωθεί τέλη άρδευσης για το 2015 στην Τοπική Κοινότητα Αρχαίας Νεμέας, μέχρι τον Απρίλιο του 2016, τα οποία βεβαιώνονται μέχρι Οκτώβριο – Νοέμβρη του 2015, ζημιώνοντας έτσι τον Δήμο. Πληροφορηθήκαμε μάλιστα από κατοίκους της Αρχαίας Νεμέας ότι αυτό (η μη βεβαίωση τελών άρδευσης) αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Κοινότητας. Υποβάλλαμε ερώτηση γι’ αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο (προκύπτει από τα πρακτικά) και την επομένη ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας έτρεχε να κάνει μετρήσεις, ενώ στον Δήμο αναζητούν τρόπο για να βεβαιώσουν και να χρεώσουν τα σχετικά τέλη (κατόπιν της καταγγελίας μας βέβαια).

• Αυτά είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχουν ανακύψει και για τα οποία υπάρχουν στοιχεία τα οποία έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές.

























Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών