Εθνική τράπεζα: Ξαφνική εμπλοκή στην ανασύνθεση του ΔΣ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εθνική τράπεζα: Ξαφνική εμπλοκή στην ανασύνθεση του ΔΣ

23:39 | 3/11/16

Αδυναμία συγκρότησης Δ.Σ. της Εθνικής. Εμπλοκή με την επιλογή Θωμόπουλου

Δεν συγκροτήθηκε σε σώμα, το Δοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, που θα
ενέκρινε την εκλογή του κ. Παν. Θωμόπουλου, ως προέδρου.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από αίτημα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τριήμερη αναβολή στη λήψη απόφασης για νέο πρόεδρο.

Η σημερινή φημολογία ήθελε τον κ. Θωμόπουλο να τον εγκρίνουν 10 μέλη του ΔΣ και άλλα δύο να θέλουν τον κ. Τσιτσιράγκο (ο ένας ο εκπρόσωπος του ΤΧΣ και το άλλο μέλος, ενδεχομένως η αποχωρούσα κυρία Λούκα Κατσέλη).

Ο Κατσικιώτης και τα 220.000 ευρώ

Στο μεταξύ, και ενώ κανένα φως δεν υπάρχει στο μέτωπο της ανεύρεσης διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, με τις γνωστές εκκρεμότητες και το έντονο παρασκήνιο,
θέμα....δημιουργήθηκε κατά πως φαίνεται στο ίδιο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το οποίο όπως είχαμε προαναφέρει θα συνεδρίαζε την Τρίτη, προκειμένου με την έγκριση του Γενικού Συμβουλίου, να αναθέσει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, στον κ. Βασίλη Κατσικιώτη.

Ο τελευταίος, φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες, να μην ενδιαφέρεται τελικά για τη θέση λόγω του ύψους των αμοιβών (220.000 ετήσιες αποδοχές) και να υπάρχει ξαφνικά ένα θέμα…. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Β. Κατσικιώτης “πέρασε” με τη βούλα του υπουργού Οικονομίας, ως πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ, θέση κενή εδώ και μήνες ( την οποία προσωρινά καλύπτει στέλεχος του Ταμείου).

Το περίεργο είναι ότι οι χαμηλές μεν για αντίστοιχα επίπεδα στελεχών στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, των 220.000 ευρώ ετησίως, ήταν ήδη γνωστές και μάλιστα αναφέρονται και στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε, με την αφορμή της έγκρισης του κ. Β. Κατσικιώτη. Συν του γεγονότος ότι είναι…αυξημένες από του προκατόχου του, κ. Α. Ξενόφου και επίσης, διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Επιλογής.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών