22:26 | 3/11/16
Στην Εισαγγελία της Πάτρας προσήλθε ο Διονύσιος Τσεκουράς, πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Αγία Ευφροσύνη» του Ασυλο Ανιάτων Πατρών
Στην Εισαγγελία της Πάτρας προσήλθε ο Διονύσιος Τσεκουράς, πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Αγία Ευφροσύνη» του Ασυλο Ανιάτων Πατρών, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου για το πρόσφατο περιστατικό της κακοποίησης τροφίμου, στο οποίο φέρεται ότι υπάρχει αρνητικός πρωταγωνιστής μεταξύ του προσωπικού του ιδρύματος.Το θέμα αφορά 50χρονο, ο οποίος πάσχει από σοβαρό γενετήσιο νόσημα (σύνδρομο Down) και βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης με σημάδια έντονης κακοποίησης στο δεξιό τμήμα του προσώπου του.
«Ενημερωθήκαμε από την πρώτη στιγμή, από την πρωινή βάρδια και τον διευθυντή του ιδρύματος, για το περιστατικό και επειδή έλειπα εκτός Πατρών, έδωσα εντολή σε δύο γιατρούς μας να καταγράψουν επακριβώς την εικόνα του ασθενούς. Με τις δύο διαγνώσεις αυτές και την ενημέρωση της οικογένειας του τροφίμου αλλά και του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος πράξαμε τα δέοντα προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες έγινε το περιστατικό» τόνισε στην «Π» ο πρόεδρος του Συλλόγου που βρέθηκε στον χώρο της Εισαγγελίας, μαζί με τον νομικό εκπρόσωπο Ξενοφώντα Νικολάου.
«Σε αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, μπορεί να συμβεί εύκολα κάποιο ατυχές περιστατικό. Ομως, θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη που θα λάβει γνώση όλων των στοιχείων και θα αποφασίσει ποιος μπορεί να εμπλέκεται, στα πλαίσια της ανάκρισης» αναφέρει ο κ. Τσεκουράς.
Οι νομικές κινήσεις οριστικοποιήθηκαν πριν από λίγα 24ωρα μετά από την ιατροδικαστική εξέταση (κατόπιν εισαγγελικής εντολής), όπου και διαπιστώθηκε ρήξη σιαγόνας, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα για βίαιη συμπεριφορά προς τον τρόφιμο του ιδρύματος.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, η οποία μίλησε στην εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», κατά την εξέταση του ασθενή, εντοπίστηκε βλάβη στο πρόσωπο η οποία κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από εξωτερική βία.
Για την ολοκλήρωση της εξέτασης και προκειμένου να βγει το πρόρισμα για την επίθεση που δέχθηκε ο τρόφιμος στο πρόσωπο, ζητήθηκε και η εξέταση απο γναθοχειρουργό.
Κατά πάσα πιθανότητα, η τελική εκτίμηση θα είναι ότι ο τρόφιμος του Ασύλου κτυπήθηκε με βιαιότητα στο πρόσωπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο εμπλεκόμενος αρνείται ότι υπήρξε βιαιοπραγία.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το πρόσωπο που εμπλέκεται έχει και κατά το παρελθόν απασχολήσει τη διοίκηση και τα όργανα του Ασύλου με πειθαρχικής φύσεως παραπτώματα αλλά λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού αυτού κρίθηκε σκόπιμο να αναζητηθούν ευθύνες μέσω της δικαιοσύνης.
Το Ασυλο Ανιάτων αποτελεί μια δομή με μεγάλη ιστορία στην πόλη και το ΔΣ έχουν κοσμήσει πρόσωπα που έχουν τιμηθεί πολλαπλώς για την εθελοντική και κοινωνική τους προσφορά και δράση από την τοπική κοινωνία γι αυτό και η διοίκηση αποφάσισε ότι πρέπει να φωτιστεί αυτή η υπόθεση καθώς και κάθε πιθανή διάστασή της.
«Το Ασυλο Ανιάτων είναι και θα παραμείνει ανοικτό σε όσους θέλουν να προσφέρουν μαζί μας στο έργο ζωής που επιτελείται εδώ, τόσο σε επίπεδο φροντίδας ασθενών που είχαν την ατυχία στη ζωή τους να παρουσιάσουν κάποια γενετική ανωμαλία όσο και σε επίπεδο χρηστής διοίκησης και διαχείρισης» αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ.
Σχετικές ετικέτες:ΑχαΐακακοποίησηΚοινωνίαΠάτραΠελοπόννησος
Σχετικά άρθρα