ΝΔ: Άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης και εκλογές χθες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

ΝΔ: Άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης και εκλογές χθες

09:43 | 14/11/16
nd-ameso-kleisimo-ths-aksiologhshs-kai-ekloges-xthes

Απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και νέοι στο μικροσκόπιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλλάζει παράγραφο στο αφήγημα του αιτήματος των πρόωρων εκλογών η Νέα Δημοκρατία, όχι όμως για να εγκαταλείψει αυτό
το στόχο αλλά για να τον θέσει με μεγαλύτερη δριμύτητα στην πολιτική αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εστιάσει την πολιτική του πίεση προς την κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης θεωρώντας πως κάθε καθυστέρηση διαρκώς επιβαρύνει τους πολίτες και σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούν ότι χρειάζονται «εκλογές χθες».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «συνεχιζόμενη ανικανότητα της κυβέρνησης να αποκτήσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση» και υποστηρίζουν ότι «μια αποτελεσματική και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα είχε πετύχει ήδη το στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης».

Στην κατεύθυνση αυτή η ΝΔ θα συνεχίζει να παρουσιάζει μέσω περιοδειών και απευθείας επαφή με τους πολίτες το πρόγραμμά της για «μείωση φορολογίας-μείωση δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων» με βάση τον οδικό άξονα που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ υπό τον τίτλο «συμφωνία αλήθειας».

Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και οι νεότερες γενιές, ιδίως οι παραγωγικές ηλικίες κάτω των 40 ετών είναι τα βασικά ακροατήρια στα οποία εστιάζει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά τους επιτελείς του προέδρου της ΝΔ αυτές τις κατηγορίες των ψηφοφόρων «δεν έχουν προκαταλήψεις και ιδεολογικά ταμπού και θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν αφού πρώτα ακούσουν προσεκτικά τους υποψηφίους» γι’ αυτό και ως στόχος τίθεται «να συνειδητοποιήσουν ότι η ΝΔ είναι η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη λύση».

Η επιλογή αυτή του Μοσχάτου δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί προϊόν που στηρίζεται στη μελέτη των δημοσκοπήσεων για την κατηγορία των αναποφάσιστων που ως επί το πλείστον προέρχονται από τις τάξεις των νεότερων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι έτσι θα διευρύνουν την διαφορά τους με το κυβερνητικό κόμμα και θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις μιας ευρύτατης «μεταρρυθμιστικής πλειοψηφίας» που θα τους δώσει την εκλογική νίκη. Την ίδια στιγμή τη θωράκιση της ΝΔ από τα δεξιά της έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και άλλα στελέχη με προεξάρχοντα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό της ΝΔ μιλώντας χτες στην Ξάνθη ότι «κάθε σκέψη για συνεργασία με τον Τσίπρα δίνει συγχωροχάρτι στα τεράστια σφάλματά του».

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς που διεκδικεί ξεχωριστό πολιτικό ρόλο υποστήριξε με αφορμή και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ ότι οι φιλελεύθερες και πατριωτικές ιδέες κερδίζουν παντού στον κόσμο καθώς όπως είπε οι πολίτες δείχνουν ότι θέλουν ένα κράτος που «δεν μένει κολλημένο στη δήθεν πολιτική ορθότητα».


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών