Νέοι και παλιοί συγκάτοικοι στην Ηρώδου Αττικού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Νέοι και παλιοί συγκάτοικοι στην Ηρώδου Αττικού

09:53 | 14/11/16
neoi-kai-palioi-sygkatoikoi-sthn-hrwdoy-attikou

Διαβάστε στο ρεπορτάζ  τη νέα χωροταξία του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και τις καινούργιες αρμοδιότητες των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού

Αλλαγές όχι μόνο στα υπουργεία, αλλά και μέσα στο
Μέγαρο Μαξίμου έφερε ο ανασχηματισμός με αρκετά πρόσωπα να μετακομίζουν ή να αποκτούν νέο χώρο εργασίας. Όλα αυτά την ώρα που φαίνεται να αλλάζει και ο σχεδιασμός της επικοινωνιακής πολιτικής με σαφώς πιο επιθετική γραμμή προς τη Ν.Δ., μετά την παγιωμένη και καταγεγραμμένη δημοσκοπικά πρωτιά της.

Καθόλου τυχαία και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, με δυο ενημερώσεις μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, έστρεψε τα «βέλη» του αρκετές φορές κατά των επιλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά σε σχέση με τα ζητήματα του χρέους, της οικονομίας και του ΕΣΡ.

Στα υπόγεια είναι η θέα…

Από την είσοδο της Βασιλέως Γεωργίου είναι στο ισόγειο, αλλά από την κεντρική πύλη της Ηρώδου Αττικού, πρέπει να κατέβεις μια εσωτερική σκάλα προκειμένου να μεταβείς στο επικοινωνιακό στρατηγείο του Μαξίμου.

Το μοναδικό γραφείο που έχει παράθυρο και μέχρι πρότινος εργαζόταν η Όλγα Γεροβασίλη καταλαμβάνει, πλέον ο Θεόδωρος Μιχόπουλος. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, ο οποίος διετέλεσε υπεύθυνος του γραφείου τύπου στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, επανέκαμψε στη θέση του και έχει κάνει ήδη εμφανή την παρουσία του.

Ήταν στο πλευρό του Δημήτρη Τζανακόπουλου στο πρώτο briefing φτάνοντας μαζί του στην Γενική Γραμματεία Τύπου και έχει ως στόχο να κάνει «τη ζωή της αξιωματικής αντιπολίτευσης δύσκολη», προβάλλοντας την ίδια ώρα και το έργο της κυβέρνησης στο μέγιστο δυνατό. Όλο το προηγούμενο διάστημα, πέρα από τον στρατηγικό και πολιτικό σχεδιασμό είχε βρεθεί μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην οδό Νίκης, ακολουθώντας τον σε αρκετά ταξίδια και παρέχοντας συνεχείς διευκρινίσεις σε σχέση με το διαπραγματευτικό έργο του οικονομικού επιτελείου.

Η καλή επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε ο Άγγελος Τσέκερης κατά την παραμονή του ως υπεύθυνος του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού δεν τον απομάκρυνε από την Ηρώδου Αττικού, καθώς διατήρησε το γραφείο του ως  Προϊστάμενος πλέον του Στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης.  Είχε ακολουθήσει τον πρωθυπουργό σε όλες τις κρίσιμες αποστολές τον τελευταίο χρόνο (Βρυξέλλες, Νταβός, ΗΠΑ, Κίνα, Μάλτα, Ισραήλ) και γνωρίζει από πρώτο χέρι την πολιτική που ασκήθηκε όλο το τελευταίο διάστημα. Ο πρώην αρθογράφος της «Αυγής» συνδέεται, άλλωστε με μακροχρόνια φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται, λόγω των νέων καθηκόντων του, να έχει πολύ στενή συνεργασία με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη. Ο κ. Τσέκερης θα πάρει την σκυτάλη της συγγραφής των λόγων του πρωθυπουργού από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ρόλο, όμως που γνωρίζει καλά, καθώς και στο παρελθόν είχε διατελέσει ένας από τους λογογράφους του.

Στο ίδιο γραφείο εξακολουθεί να παραμένει και ο Θάνος Παπάζογλου που αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του γραφείου τύπου και των δημοσιογράφων. Με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες  υπήρξε συνεργάτης στο παρελθόν του Νίκου Παππά. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται πολλές ώρες της ημέρας οι υπεύθυνοι για τα social media του πρωθυπουργού Ματθαίος Τσιμιτάκης και Λεωνίδας Σακλαμπάνης.

Την Όλγα Γεροβασίλη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολούθησε η πρώην εργαζόμενη στο γραφείο τύπου και πολύ στενή συνεργάτιδά της Ιωάννα Παπαμιχαήλ.

Στο ισόγειο και δίπλα στον Τσίπρα

Στο γραφείο του Δημήτρη Τζανακόπουλου δίπλα από το τζάκι, όπου πραγματοποιούνται οι επίσημες δηλώσεις, βρίσκεται ήδη η διάδοχος του, Ιωάννα Πεππέ. Η 33χρονη μέχρι πρότινος νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού  ανέλαβε την νευραλγική θέση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης. Από την νομική σχολή της Αθήνας και το μεταπτυχιακό στη Γαλλία στο δημόσιο δίκαιο, βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία. Υπενθυμίζεται πως διετέλεσε στην ίδια θέση κατά τη διάρκεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βασιλικής Θάνου πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Ακριβώς δίπλα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα παραμένουν τόσο οι γραμματείς όσο και τμήμα των ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων με τον Διευθυντή του γραφείου Τάκη Παυλόπουλο και την συνεργάτιδά του Δανάη Μπαδογιάννη.

Μετακόμισαν στον 1ο όροφο

Χωρίς αμφιβολία οι μεγαλύτερες αλλαγές  τόσο χωροταξικές όσο και σε πρόσωπα πραγματοποιήθηκαν στον 1ο όροφο του ιστορικού κτιρίου της Ηρώδου Αττικού, ο οποίος αποτελείται συνολικά από 5 διαφορετικά δωμάτια.

Από την Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος  μετακόμισε στο γραφείο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Νίκος Παππάς και είναι το μεγαλύτερο σε χώρους στον όροφο. Από την πρώτη εμφάνισή του στον δελτίο του ΑΝΤ1 για τις τηλεοπτικές άδειες, οι φήμες πως ο πρώην Γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ θα αναβαθμιστεί ως η «φωνή» της κυβέρνησης, είχαν φουντώσει.  Στα «συν» του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου είναι επίσης και τα εξαιρετικά καλά ποσοστά που κατέγραψε τόσο στην εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όσο και στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο, εξελίξεις που δεν αποκλείεται να τον φέρουν και υποψήφιο για την Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Το γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη πήρε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης,  ο οποίος είναι ο νέος «ισχυρός άνδρας» του Μεγάρου. Αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του συντονισμού των υπουργείων, ειδικά σε θέματα όπου οι αρμοδιότητες συμπίπτουν και προκαλείται σύγχυση.  Στον  χώρο που εργάζονταν οι συνεργάτες του Νίκου Παππά θα εγκατασταθούν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το γραφείο των κ.κ  Τζανακόπουλου και Βερναρδάκη.

Οι δυο άδειοι χώροι που απομένουν στον 1ο όροφο του κτιρίου θα στεγάσουν τα δεύτερα γραφεία του Νίκου Παππά και του Αλέκου Φλαμπουράρη, όπου θα περνούν λίγες ώρες πριν ή μετά τον πρωινό καφέ.  Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με ενισχυμένο πλέον ρόλο θα έχει το γραφείο του στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, ενώ ο κ. Φλαμπουράρης με το «φορτίο της καθημερινότητας στην πλάτη» έχει μετακομίσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Οι εκτός… αλλά εντός Μαξίμου

Στο Κολωνάκι στο Μέγαρο Σταθάτου εξακολουθεί να παραμένει το γραφείο του Δημήτρη Λιάκου, ο οποίος, όμως περνά αρκετές ώρες της ημέρας στην Ηρώδου Αττικού συμμετέχοντας και στην πρώτη πρωινή σύσκεψη. Ο πρώην συνεργάτης του Γιάννη Δραγασάκη και νυν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ θα παρακολουθεί από πολύ κοντά την πορεία της αξιολόγησης και της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Στο ισόγειο της οδού Ακαδημίας στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει το γραφείο του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος θεωρείται πολύτιμος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στις διεθνείς επαφές του και βρίσκεται πίσω από όλες τις σημαντικές συναντήσεις του στο εξωτερικό.

Στη Βουλή συνεχίζει να είναι η βάση του Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος «λέει την τελευταία λέξη» και βάζει τις απαραίτητες «πινελιές» σε όλα τα νομοθετήματα που παίρνουν τον δρόμο προς την Βουλή.

Τον πρωινό καφέ και τις κλειστές συσκέψεις συμπληρώνουν η Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ανά περίπτωση δεν λείπουν ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Ρήγας, η Ράνια Σβίγκου και ο Κώστας Ζαχαριάδης.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών