Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για 12 προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για 12 προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν

17:07 | 9/11/16
proti-mera-sto-scholio-simera-gia-12-prosfigopoula-apo-ti-siria-ke-to-afganistan

«Τα παιδιά έκαναν όλα τους τα εμβόλια και με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν τη σημερινή μέρα»

Πρώτη μέρα στο σχολείο σήμερα για 12 προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν
που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αλληλεγγύης Προσφύγων (πρώην ΠΙΚΠΑ) στη Μυτιλήνη.

Τα παιδιά προσήλθαν το πρωί μαζί με τους γονείς τους, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, στον προσφυγικό συνοικισμό της Μυτιλήνης. Στο σχολείο όπου πριν από ένα περίπου μήνα, η φήμη τότε της υποδοχής και εκπαίδευσης προσφυγόπουλων είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μικρή μερίδα γονέων.

Αυτή τη φορά όμως τα προσφυγόπουλα τα υποδέχθηκαν χωρίς προβλήματα ο διευθυντής του σχολείου και οι δάσκαλοι, ενώ δεκτά με ενθουσιασμό έγιναν και από τα παιδιά του σχολείου. Ας σημειωθεί ότι τα παιδιά ολοκλήρωσαν τη διαδικασία που προβλέπεται για κάθε ανήλικο πριν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο, ενώ πραγματοποίησαν και τον εμβολιασμό που απαιτείται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Συνοδεύοντας τα προσφυγόπουλα στο σχολείο, η υπεύθυνη του Κέντρου Αλληλεγγύης Προσφύγων Έφη Λατσούδη τόνισε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ότι «ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται, τα παιδιά έκαναν όλα τους τα εμβόλια, και με μεγάλη ανυπομονησία περίμεναν τη σημερινή μέρα». Χαρούμενοι ήταν και οι γονείς των παιδιών που ευχαρίστησαν όλους όσοι έδωσαν και πάλι τη δυνατότητα στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.

Ας σημειωθεί ότι τάξεις υποδοχής θα λειτουργήσουν σε τρία δημοτικά σχολεία Μυτιλήνης, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο (όπου ήδη λειτούργησε με 12 παιδιά), και στο 11ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο με πέντε παιδιά και επτά παιδιά αντίστοιχα. Στην τάξη υποδοχής, τα παιδιά σε μικρές ομάδες μαθητών, για να μπορεί να εξελίσσεται ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία θα διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και κάποια βασικά μαθήματα. Τα υπόλοιπα μαθήματα, γυμναστική, μουσική εικαστικά, υπολογιστές θα τα διδάσκονται με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου.

Όσον αφορά τις «Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων» (ΔΥΕΠ) που προβλέπεται να δημιουργηθούν και στα νησιά, την περασμένη Παρασκευή ανέλαβαν δράση οι συντονιστές εκπαίδευσης και ξεκίνησε η καταγραφή των παιδιών των προσφύγων. Τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής των παιδιών και τον εμβολιασμό τους, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα χώρων των σχολείων και την προσβασιμότητα από τις δομές φιλοξενίας.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών