“Δεν είναι χόμπι μας οι εκλογές” δηλώνει ο Τσίπρας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

“Δεν είναι χόμπι μας οι εκλογές” δηλώνει ο Τσίπρας

22:06 | 21/12/16

Στόχος το κλείσιμο Αξιολόγησης εντός Ιανουαρίου και η ένταξη στο QE το Μάρτιο. «Άγνωστος Χ οι εκλογές στη Γερμανία». Τι είπε για Σόιμπλε, Ερντογάν, Τσακαλώτο

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αιφνιδιάσει με προσφυγή στις εκλογές έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές «δεν είναι χόμπυ» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών με αφορμή τις διακοπές για τα Χριστούγεννα όπου δέχθηκε βροχή ερωτημάτων εφ’ όλης της ύλης. Κληθείς να ξεκαθαρίσει αν υπάρχουν σκέψεις για εκλογές ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Οι δημοσιογράφοι όμως επέμειναν με αποτέλεσμα να προβεί σε νέα διευκρίνηση. «Για να γίνουν εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος. Βλέπετε εσείς να υπάρχει κάποιος λόγος;» διερωτήθηκε και ξεκαθάρισε «δεν είναι στο χόμπι μας οι εκλογές».

Ερωτηθείς δε για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στόχος είναι να κλείσει το θέμα εντός του Ιανουαρίου και να εισέλθει η χώρα στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE) τον Μάρτιο. Ως προς το θέμα της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Eurogroup ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είχε λεπτομερή ενημέρωση λόγω της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη αλλά σημείωσε καθυσηχαστικά: «έχω εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη»

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι με την αρχή της νέας χρονιάς και το κλείσιμο της αξιολόγησης η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα. Σημείωσε, μάλιστα, ότι βασικές προτεραιότητες είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. «Το θέμα δεν είναι μόνο να κόβουμε αλλά και να μοιράσουμε την πίτα που δημιουργείται» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, όμως, και στο ρευστό περιβάλλον του δημιουργεί στην Ευρώπη το προεκλογικό κλίμα αλλά και η τρομοκρατικές ενέργειες. Δεν συμφώνησε, πάντως, με την αντίληψη ότι το ρευστό κλίμα οδηγεί την Ευρώπη σε συντηρητικοποίηση. «Ο άγνωστος Χ είναι οι εκλογές στη Γερμανία» είπε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι τα δεδομένα αλλάζουν αφού το SPD σπάει το μεγάλο συνασπισμό και οι Χριστιανοδημοκράτες δεν συνεργάζονται με το εθνικιστικό AfD. Αναφέρθηκε, όμως, εμμέσως και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας ότι το θέμα των εκλογών είναι το ποιος θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας δεν δικινδύνευσε όμως προβλέψεις ούτε για το Κυπριακό λόγω του παράγοντα Ερντογάν. «Υπάρχει ο Ερντογάν, ο γνωστός Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε για τη θέση που θα πάρει η Ελλάδα ενόψει ενός δημοψηφίσματος ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε: «δεν θα παίξουμε τις κουμπάρες».

Από τον πρωθυπουργό ζητήθηκε όμως, και κάποιο σχόλιο για την κρίση του Τύπου με αφορμή τις εξελίξεις στο ΔΟΛ. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βοηθήσει τους εργαζόμενους αλλά έριξε το μπαλάκι και στην άλλη πλευρά λέγοντας: «το θέμα είναι τι θα κάνουν και οι εργοδότες».

Διακομματικό "ναι" 259 βουλευτών για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά

Με ρεκόρ 259 θετικών ψήφων υπερψηφίστηκε στη Βουλή η κυβερνητική τροπολογία για το πάγωμα των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα της Βουλής σε ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών