Πάτρα: Κόντρας συνέχεια για την κεραία μεταξύ κατοίκων – Δ.Σ. Απόλλωνα - Νέος γύρος αντιπαράθεσης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Κόντρας συνέχεια για την κεραία μεταξύ κατοίκων – Δ.Σ. Απόλλωνα - Νέος γύρος αντιπαράθεσης

11:20 | 21/12/16
patra-kontras-synexeia-gia-thn-keraia-metaksy-katoikwn-d-s-apollwna-neos-gyros-antiparatheshs

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» κατοίκων της Περιβόλας και Διοίκησης του Απόλλωνα, για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο γήπεδο της ομάδας

Αφορμή για τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης, η ημερίδα που συγκάλεσε η Διοίκηση του Απόλλωνα, σχετικά με το βαθμό επικινδυνότητας της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από την κεραία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Κατοίκων Περιβόλας, αναφέρει:

«Παρά την γνωστή και διαχρονικά εκφρασμένη αντίθεση της Περιβόλας στην παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η Διοίκηση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, όχι μόνο δεν σεβάστηκε το καθολικό αίτημα της περιοχής, αλλά επέλεξε να διοργανώσει Ημερίδα για να απενοχοποιήσει και νομιμοποιήσει την επιλογή της, για τοποθέτηση κεραίας, με μόνο κίνητρο το οικονομικό όφελος.

Αντιπροσωπεία των κατοίκων, παρέστη στην έναρξη της ημερίδας, παρέδωσε γραπτή Δήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής (το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί) και στην συνέχεια αποχώρησε, αρνούμενη να νομιμοποιήσει με την παρουσία της την ημερίδα, που μόνο στόχο είχε να .… πείσει για το πόσο ακίνδυνη είναι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Όλα αυτά, στην προσπάθεια να αναστραφεί ο έντονα αρνητικός κοινωνικός και οικονομικός αντίκτυπος, που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, από την εγκατάσταση της κεραίας.

Γεγονός, που θέτει εν αμφιβόλω και αυτή καθ αυτή την νομιμότητα της αδειοδότησης.

Σημειωτέον, ότι αυτά ήταν εκ των προτέρων γνωστά με χίλιες και πλέον υπογραφές κατατεθειμένες στον Απόλλωνα.

Ιδιαίτερα ενοχλητική υπήρξε, η απρόκλητα φανατισμένη συμπεριφορά του ενός εκ των δύο προσκεκλημένων ομιλητών, ο οποίος έσπευσε εξ αρχής να χαρακτηρίσει “εγκληματίες και άσχετους”, όσους γιατρούς συσχετίζουν καρκινογενέσεις ή άλλες ασθένειες, με την μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών, κάνοντας παράλληλα υποδείξεις περί “γονεϊκής υπευθυνότητας” προκαλώντας την άμεση αντίδραση και αγανάκτηση.

Θα έπρεπε, τα μέλη της διοίκησης του Απόλλωνα, να είχαν παρακολουθήσει επιστημονικές ημερίδες με την συμμετοχή ιατρών και λοιπών ειδικοτήτων, που είναι καθ’ ύλην αρμόδιες για τις βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, ΠΡΙΝ αποφασίσουν να διαταράξουν με τις επιλογές τους, την οικογενειακή γαλήνη και ηρεμία μιας ολόκληρης περιοχής.

Οι κάτοικοι της Περιβόλας, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την υγεία των παιδιών τους, με τους συλλόγους τους και με όλους τους φορείς της περιοχής τους και δεν θα δεχθούν την λειτουργία ΚΑΜΜΙΑΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΛΑ.

Το πλήρες κείμενο της Δήλωσης της Συντονιστικής Επιτροπής που επιδόθηκε:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ

Από τις 19 Οκτωβρίου 2016, οι σύλλογοι, οι φορείς, οι κάτοικοι της Περιβόλας, με κοινή επιστολή τους προς την Διοίκηση του Απόλλωνα, έχουν ζητήσει την οριστική απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το γήπεδο.

Το ίδιο αίτημα είχαν εκφράσει με την συλλογή των χιλίων και πλέον υπογραφών το 2012 (οι οποίες είναι κατατεθειμένες στα γραφεία του Απόλλωνα), – όταν είχε επιχειρηθεί να εγκατασταθεί η κεραία για πρώτη φορά – με την διαφορά, ότι η τότε Διοίκηση είχε σεβαστεί το αίτημα και απομάκρυνε την κεραία.

Στην Ανακοίνωση – Πρόσκληση του Απόλλωνα για την Ημερίδα, το αίτημα των κατοίκων χαρακτηρίζεται δημόσια, ως “υπερβολικά αδικαιολόγητος θόρυβος και ανησυχία”. Αυτό, σε συνδυασμό με την πρόθεση “απομυθοποίησης απόψεων”, όπως διατυπώνεται στους στόχους της Ημερίδας, θέτει εκ των προτέρων τους κατοίκους εκτός, χαρακτηρίζοντάς τους εμμέσως ανενημέρωτους και οπισθοδρομικούς, σχετικά με την σύγχρονη τεχνολογία.

Με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπο των προσκεκλημένων ομιλητών, η πλειοψηφία των κατοίκων της Περιβόλας και ενημερωμένη είναι και υπέρ της ασφαλούς χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας.

Και δεν περιμένει την ημερίδα που διοργανώνεται από τους έχοντες οικονομικό συμφέρον από την διατήρηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να αλλάξει γνώμη επί του θέματος.

Στην επιστημονική κοινότητα, υπάρχουν εκφρασμένες πολλές απόψεις για την επίπτωση στην υγεία (κυρίως των παιδιών) από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών. Μετά το γεγονός ότι 3 παιδιά παρουσίασαν καρκινογενέσεις οι οποίες αποδόθηκαν από τους ιατρούς στην γειτνίαση με κεραία κινητής τηλεφωνίας (δυστυχώς το ένα κατέληξε) οι γονείς που ενδιαφέρονται και ανησυχούν, έχουν ψάξει και έχουν ενημερωθεί, ενώ έχουν συμβουλευθεί, τους οικογενειακούς τους γιατρούς και τους παιδιάτρους τους, που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την ασφαλή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών τους.

Γνωρίζετε ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, γι αυτό η Περιβόλα περιμένει από τον Αθλητικό Σύλλογο που φιλοξενεί στην περιοχή της, να σεβαστεί την άποψη της πλειοψηφίας των κατοίκων της, χωρίς να τους υποτιμά και να τους μέμφεται, προσπαθώντας εκ των υστέρων να δικαιολογήσει με ημερίδες μια επιλογή, καθαρά οικονομική, διαταράσσοντας μια ολόκληρη περιοχή.

Αλήθεια, γιατί στην ανακοίνωση της σημερινής ημερίδας συμμετείχε και εκπρόσωπος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και στη συνέχεια εκδώσατε νέα ανακοίνωση χωρίς αυτόν?

Αλήθεια, γιατί απορρίψατε την πρότασή μας, να σας δίνουμε εμείς τα χρήματα, αντί να τα εισπράττετε από την κεραία?

Σας καλούμε να σεβαστείτε την απόφαση 208/2011 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. σύμφωνα με την οποία “Η μακροχρόνια έκθεση σε Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, πιθανόν να προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους”.

Σας καλούμε να σεβαστείτε τα πολύ πρόσφατα (Απρίλιος 2016) αποτελέσματα της έρευνας της Αμερικανικής Υπηρεσίας FDA σύμφωνα με τα οποία, πειραματόζωα με διετή παραμονή κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας, παρουσίασαν υψηλό ποσοστό καρκινογένεσης.

Σας καλούμε να σεβαστείτε την προηγούμενη στάση του ΔΣ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Σας καλούμε να σεβαστείτε την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν κεραία κινητής στην περιοχή. Στα χέρια σας έχετε πάνω από 1.000 υπογραφές οικογενειών.

Μετά την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις σας, με ανακοινώσεις σας στον τύπο, στοχοποιήσατε φιλήσυχους, νομοταγείς οικογενειάρχες.

Με την πρόσφατη ανακοίνωσή σας, τους αποκαλείτε:

¨Αγαπητοί, συμπολίτες μας γείτονες¨

Κύριοι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ιστορικού ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Λυπούμαστε, αλλά δυστυχώς, σε εσάς ταιριάζει η φράση «Αιδώς Αργείοι»

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ»

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών