Πάτρα: Χριστούγεννα στην κατάψυξη για τους κρατούμενους στις φυλακές Αγίου Στεφάνου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Πάτρα: Χριστούγεννα στην κατάψυξη για τους κρατούμενους στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

09:22 | 20/12/16
patra-xristougenna-sthn-katapsyksh-gia-tous-kratoumenous-stis-fylakes-agiou-stefanou

Νέες κινητοποιήσεις για λίγη ζέστη - Καλοριφέρ μόνο δύο ώρες την ημέρα

Οι κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών που βιώνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα με κύριο ζήτημα αυτό της θέρμανσης.

Αιτία των φωνών διαμαρτυρίας και των έμπρακτων αντιδράσεων το γεγονός, ό,τι  διοίκηση των φυλακών ανοίγει την θέρμανση 2 περίπου ώρες την ημέρα, και αυτό χάρη στην   πίεση που άσκησαν οι κρατούμενοι οι οποίοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, ενώ την ίδια ώρα τους απαγορεύεται  να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μέσα θέρμανσης αφήνοντάς τους ουσιαστικά «άοπλους» απέναντι στο κρύο ζώντας σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Οι κρατούμενοι από τις 5 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν με άρνηση της μεσημεριανής κατάκλισης και από χθες Δευτέρα  19 Δεκεμβρίου κλιμακώνουν τον αγώνα τους αρνούμενοι να μπουν στα κελιά μέχρι τις 10.00 το βράδυ δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματα τους.

Οι κρατούμενοι ενώ βρίσκονται μέσα στη φυλακή αγωνίζονται καθημερινά για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών