Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση εξαπάτησης ιερέων και στη Μεσσηνία από εγκληματική οργάνωση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση εξαπάτησης ιερέων και στη Μεσσηνία από εγκληματική οργάνωση

12:35 | 20/12/16
stis-dikastikes-aithoyses-i-ypothesi-exapatisis-iereon-kai-sti-messinia

Τους τηλεφωνούσαν μέσα από τις φυλακές

Κύκλωμα με το οποίο εξαπατούσαν ιερείς και στη Μεσσηνία είχαν στήσει από τις φυλακές, όπου κρατούνται, ένας 31χρονος και ένας 39χρονος και το επόμενο διάστημα η υπόθεση θα εκδικασθεί στο Εφετείο Λάρισας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο, έπειτα από συντονισμένη έρευνα αρκετών αστυνομικών υπηρεσιών ανά την επικράτεια.

Μάλιστα, ο 31χρονος, γνωστός και ως «δράκος της Ξάνθης», είχε προκαλέσει σοκ τα Χριστούγεννα του 2012 με την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου, την οποία βίασε, βασάνισε και έκαψε ζωντανή στην πιλοτή της πολυκατοικίας που διέμενε στην Ξάνθη. Γι’ αυτό έχει ήδη καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

Μέσα από τις φυλακές

Αυτή τη φορά ο 31χρονος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο, αφού εξαπάτησε 38 κληρικούς, μοναχούς και συγγενικά τους πρόσωπα. Τόσο ο ίδιος μέσα από το κελί του, στις φυλακές Γρεβενών, όσο και ο 39χρονος «εγκέφαλος» της κομπίνας, από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, επικοινωνούσαν με τα θύματα ως εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι ή εκπρόσωποι μητροπόλεων, τους έλεγαν ότι επίκειται «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων και τους έπειθαν να «ασφαλίσουν» τις οικονομίες τους, μεταφέροντάς τες σε άλλον λογαριασμό. Σε κάποιες περιπτώσεις απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά, μέσω τηλεφωνικών επιταγών, τις οποίες συνεργοί τους εξαργύρωναν σε ταχυδρομικά και Western Union καταστήματα.

Σε όλη την Ελλάδα

Τα θύματα πείθονταν και κατέθεταν ό,τι είχαν και δεν είχαν μέσω των τηλεφωνικών επιταγών. Τα 39 μέλη της οργάνωσης «χτύπησαν» σε Μεσσηνία, Τρίπολη, Ηλεία, Λακωνία, Διδυμότειχο, Ξάνθη, Λήμνο, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Κιλκίς, Ημαθία, Πιερία, Λάρισα, Σκόπελο, Πρέβεζα, Βόνιτσα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Αττική, Καλάβρυτα, Ναύπλιο, Κορινθία, Κύθνο και Σύμη και υφάρπαξαν 179.819 ευρώ από τα 38 θύματα, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν κι άλλα 64.356 ευρώ!

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 36 περιπτώσεις τετελεσμένων απατών και 17 απόπειρες απάτης, που έλαβαν χώρα από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και το Μάιο του 2016, σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια.

Τη διεύθυνση της οργάνωσης κατηγορείται ότι είχε ο 39χρονος από τις φυλακές στην Πάτρα. Προσποιούμενος κυρίως τον τραπεζικό υπάλληλο, εκπρόσωπο Ιερών Μητροπόλεων ή υπάλληλο εφορίας, προέβαινε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα ανυποψίαστα θύματα και με το πρόσχημα επικείμενου «κουρέματος» των τραπεζικών τους καταθέσεων, τα έπειθε να καταθέσουν, ως αντίτιμο, διάφορα χρηματικά ποσά μέσω τηλεφωνικών επιταγών προς άτομα που υποδείκνυε, προκειμένου να καταστεί δυνατή η προστασία των καταθέσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, μιλούσε ο ίδιος απευθείας με τους υπάλληλους των ταχυδρομείων-πρακτορειών, μέσω των κινητών τηλεφώνων των θυμάτων, ώστε να βεβαιωθεί ότι θα επιτύχει το σκοπό του.

Ένα από τα στοιχεία δράσης της οργάνωσης ήταν οι διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της, οι οποίες φαινομενικά ανήκαν σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς.

Πηγή: tharrosnews.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών