Την πορεία των επενδύσεων συζήτησαν Τσίπρας – Αλ Νάχιαν (φωτο - βιντεο) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Την πορεία των επενδύσεων συζήτησαν Τσίπρας – Αλ Νάχιαν (φωτο - βιντεο)

15:35 | 3/12/16

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Εμιράτων για επενδύσεις στην χώρα μας

Η ενίσχυση των διμερών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών
Εμιράτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν, συνοδευόμενο από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ.

Κατά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε Περιοχές Συγκρούσεων, ο Πρωθυπουργός και ο Διάδοχος, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφέρθηκαν ειδικότερα στη θετική πορεία των επενδύσεων των Εμιράτων στην Ελλάδα, και στην προοπτική περαιτέρω προώθησης των επενδύσεων, ενόψει και της σύγκλησης της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - ΗΑΕ, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στο Αμπού Ντάμπι.

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν την προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο το επόμενο διάστημα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη επίσκεψη δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Απρίλη και θα πρόκειται για επίσκεψη είτε του Αλέξη Τσίπρα στα Εμιράτα είτε του Διάδοχου του 'Αμπου Ντάμπι, στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας στον σύντομο χαιρετισμό του, στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO σημείωσε πως  «χρειάζεται να δουλέψουμε στενά από κοινού για την παγκόσμια διαχείριση της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς μας».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «ο κόσμος βιώνει μια ανησυχητική κλιμάκωση βίας και εξτρεμισμού», όπου «ένοπλες συγκρούσεις και τρομοκρατία απειλούν όχι μόνο την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά τις θεμελιώδεις αρχές της ανθρωπότητας». Επισήμανε ότι «οι συνειδητές επιθέσεις στην πολιτιστική κληρονομιά έχουν χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές ομάδες ως όπλο πολέμου, προκειμένου να κάμψουν το ηθικό λαών και να καταστρέψουν αυτό που είναι πολύτιμο για τις ταυτότητες των εθνών». Παρατήρησε ότι η δίωξη των ατόμων για πολιτιστικούς λόγους, σε συνδυασμό με τη συνειδητή καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς τους, μπορεί να περιγραφεί ως «πολιτιστική κάθαρση».




Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών