Άρση ασυλίας Χρ. Παππά – Κ. Μπαρμπαρούση | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Άρση ασυλίας Χρ. Παππά – Κ. Μπαρμπαρούση

14:56 | 25/1/17
arsh-asylias-xr-pappa-k-mparmparoush

Κατηγορούνται για "διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παρακώλυση κοινόχρηστης εγκατάστασης" - Νέες προκλητικές δηλώσεις των χρυσαυγιτών στη Βουλή

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία για τα γεγονότα του αποκλεισμού του μεθοριακού σταθμού στην Κακαβία το 2013.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των χρυσαυγιτών ψήφισαν 170 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 2, ένας ψήφισε «παρών» και 13 λευκό σε σύνολο 186 ψηφισάντων. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, για παράνομη βία και για παρακώλυση κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι οι  χρυσαυγίτες είχαν αποκλείσει το συνοριακό σταθμό κλείνοντας τα σύνορα για περίπου μια ώρα.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά προκλητικοί στη Βουλή κατά τη συζήτηση της άρσης της ασυλίας τους. Ειδικότερα ο Χρήστος Παππάς ισχυρίστηκε ότι οι «οι εθνικιστές πάνε φυλακή για την ιδέα τους». Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ξεκαθάρισε πάντως ότι στη σημερινή Δημοκρατία κανείς δεν διώκεται για τις απόψεις του.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών