Μητσοτάκης όπως Κάμερον | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Μητσοτάκης όπως Κάμερον

08:44 | 31/1/17
mhtsotakhs-opws-kameron

Η διεύρυνση και η ανανέωση της ΝΔ μέσω των «ευαίσθητων» προσωπικών μηνυμάτων Μητσοτάκη στα social media, οι επαφές του με καλλιτέχνες και αθλητές και τα «όρια της πολιτικής καθημερινότητας»

Η χρήση των social media και οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με πρόσωπα πέραν της πολιτικής και στη συνέχεια
η δημοσιοποίησή τους στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και στο twitter είτε μέσω μιας απλής φωτογραφίας ή και μιας ανάρτησης που περιέχει ένα μήνυμα περισσότερο «ανθρώπινο» παρά καθαρά πολιτικό είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η τελευταία περίπτωση ήταν η συνάντησή του την προηγούμενη εβδομάδα με τον παραολυμπιονίκη Παύλο Μάμαλο για την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε γράψει χαρακτηριστικά: «Ο γίγαντας Παύλος Μάμαλος σηκώνει τα βάρη της ζωής, σηκώνει ψηλά και την Ελλάδα! Είμαι τυχερός που σε γνώρισα Παύλο!» Αντίστοιχες συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη κινήθηκαν σε ανάλογη κατεύθυνση όπως αυτή με τους πρωταθλητές Ευρώπης με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του 2004. Ενώ, για τη συνάντησή του με τον Αντώνη Ρέμο, η οποία προκάλεσε και πολλά σχόλια για πιθανές συζητήσεις για την ένταξη του γνωστού τραγουδιστή στα γαλάζια ψηφοδέλτια ο Αντώνης Ρέμος είχε δηλώσει πως ο πρόεδρος της ΝΔ του εκμυστηρεύτηκε ότι παρακολουθεί ανελλιπώς το «Rising Star».
βγαίνουμε από τα όρια της πολιτικής καθημερινότητας
Βεβαίως μέσα από αυτές τις κινήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στόχευση και δεν είναι άλλη από το να μπορέσει να απευθυνθεί σε ακροατήρια έξω από το στενό κύκλο της πολιτικής, πολύ περισσότερο έξω από ένα στενό κομματικό κύκλο. Με τον τρόπο αυτό «βγαίνουμε από τα όρια της πολιτικής καθημερινότητας» έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα για τις παρούσες πολιτικές συνθήκες ο στόχος του κ. Μητσοτάκη μέσω τέτοιων επαφών είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον, να κινητοποιήσει και στη συνέχεια να απευθυνθεί και πολιτικά σε τμήματα της κοινωνίας που σήμερα είναι αποστασιοποιημένα από το πολιτικό σύστημα και έχουν διαφορετικά πρότυπα.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι συναντήσεις αλλά και δραστηριότητες όπως ο ποδοσφαιρικός αγώνας με την ομάδα των αστέγων στον οποίο έπαιξε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ομάδα της ΝΔ. Αλλά και άλλες κινήσεις που θέλουν να βγάλουν στην επιφάνεια ένα προφίλ ευαισθησίας και προσφοράς όπως για παράδειγμα η εγγραφή του σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» ως εθελοντής δότης μυελού των οστών τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο για να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στα καθημερινά προβλήματα και τα άγχη των πολιτών όπως για παράδειγμα η ανάρτηση φωτογραφίας να πίνει καφέ την πρωτοχρονιά με την υποσημείωση ότι έτρεξε να προλάβει την αύξηση του φόρου. Αντίστοιχα την ίδια λειτουργία επιτελούν φωτογραφίες στους λογαριασμούς του στα social media μετά από αιφνιδιαστικές επισκέψεις όπως πχ αυτή στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να δείξει ότι ενημερώνεται απευθείας από τους ίδιους τους γιατρούς για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Βεβαίως με αυτή τη μέθοδο πολιτευόταν ο κ. Μητσοτάκης από όταν ήταν απλός βουλευτής της ΝΔ ακολουθώντας τις νέες τάσεις της πολιτικής επικοινωνίας και επαφής με την κοινωνία και δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και πρωτόγνωρο για τον ίδιο. Ωστόσο οι συνομιλητές του επισημαίνουν ότι μέσω αυτού του τύπου επικοινωνίας και επαφής του με την κοινωνία ο κ. Μητσοτάκης δείχνει και πως αντιλαμβάνεται την κοινωνική διεύρυνση και την ανανέωση της ΝΔ.

Στο ερώτημα από που εμπνέεται και ακολουθεί αυτή την πολιτική επικοινωνία ο κ. Μητσοτάκης οι ίδιες πηγές παραπέμπουν σε κάτι αντίστοιχο στον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ με ιδιαίτερη ικανοποίηση επισημαίνουν ότι ιδέες όπως το Μητρώο πολιτικών στελεχών σήμερα το αντιγράφει ο Μακρόν στη Γαλλία ο οποίος δεσμεύτηκε να το εφαρμόσει στη δική του προεκλογική καμπάνια.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών