Αβραμόπουλος: Η αντιμετώπιση του προσφυγικού στην Ελλάδα συνιστά ευρωπαϊκή ευθύνη | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αβραμόπουλος: Η αντιμετώπιση του προσφυγικού στην Ελλάδα συνιστά ευρωπαϊκή ευθύνη

19:15 | 10/2/17
avramopoylos-se-tsipra-h-antimetwpish-toy-prosfygikou-sthn-ellada-synista-eyrwpaikh-eythunh

Τι συζήτησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το μεταναστευτικό και την ανάγκη παραμονής των μεταναστών σε ασφάλεια, στα κέντρα υποδοχής

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε την Παρασκευή ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για θέματα ασφάλειας και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε "εποικοδομητική" τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως "όλοι οι μετανάστες πρέπει να βρίσκονται σε ασφάλεια, σε κέντρα υποδοχής, που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές".

"Μεταξύ άλλων, συζητήσαμε την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους. Χρειάζονται περισσότερες ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό για την προστασία και την φροντίδα τους", είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εντατικοποίησης της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, με επιτάχυνση των επιστροφών προς την Τουρκία, ώστε να ανακουφιστούν τα νησιά από την πίεση που υφίστανται.

"Η ΕΕ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρησιακά και χρηματοδοτικά την Ελλάδα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης που έχει διαθέσει η  ΕΕ και κυρίως να επιταχύνει τη χρήση των πόρων των εθνικών της προγραμμάτων. Είναι θετικό ότι προσδιορίστηκαν και ανέλαβαν οι συντονιστές στα νησιά", είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μάλιστα, υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα πλέον καταγράφει και συλλέγει τα δακτυλικά αποτυπώματα όλων των μεταναστών που φθάνουν στην χώρα, καθώς και ότι έχει προβεί στην ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών για τους μετανάστες, που είναι υποψήφιοι προς μετεγκατάσταση.

"Είναι επομένως απολύτως απαραίτητο όλα τα κράτη μέλη να δείξουν τώρα αλληλεγγύη και να επιταχύνουν τον ρυθμό μετεγκατάστασης. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι επιλεκτική. Για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση συνολικά, θα πρέπει να έχουμε αποτελέσματα σε όλες τις επιμέρους πτυχές του ζητήματος. Η αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ελλάδα συνιστά κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη και απαιτεί κοινή ευρωπαϊκή απάντηση", κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών