Δ. Δασκαλόπουλος: Εφτά χρόνια ψάχνουμε την δόση μας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δ. Δασκαλόπουλος: Εφτά χρόνια ψάχνουμε την δόση μας

18:20 | 21/2/17
d-daskalopoylos-efta-xronia-psaxnoyme-thn-dosh-mas

Ιδιαίτερα καυστικός ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ για το τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης - Ποια είναι η νέα πρωτοβουλία του Δημήτρη Δασκαλόπουλου

"Τώρα, τον έβδομο χρόνο κρίσης, αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο προβλέψιμο , μη εποικοδοημητικό και  βαρετό τρόπο την κρίση: Ψάχνουμε τη...δόση μας. Αποκηρύσσουμε τους δανειστές , τη λιτότητα και τα Μνημόνια και στο τέλος υπογράφουμε τον επόμενο γύρο. Η όταν δεν έχουμε εφαρμόσει κάτι, ξαναπαζαρεύουμε.

Το θέμα είναι ότι γίνεται αντίσταση για το θέμα των ανέργων, των φτωχών και των χαμηλοσυνταξιούχων, ενώ δημιουργούμε περισσότερους φτωχούς, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν φτιάξαμε κάτι που να θέλουμε και να το εφαμόσουμε. Διαμάχη στον αέρα με κακούς δυνάστες που μας συντηρούν χρόνια".

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, στην παρουσίαση της Deca Investment το private equity fund στο οποίο είναι βασικός επενδυτής με 50 εκατ. ευρώ και που συνολικά επενδύει 130 εκατ. ευρώ σε ελληνικές δυναμικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον, ανέφερε ότι πήρε την πρωτοβουλία καθώς "ωφελήθηκα από την χώρα και θέλω να δώσω κάτι πίσω" και ενέταξε την επενδυτική του κίνηση στο πλαίσιο άλλων  πρωτοβουλιών που έχει πάρει όπως την Διανέοσις και τον Οργανισμό  Πολιτισμού ΝΕΟΝ.

Από την πλευρά του ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και επικεφαλής της Deca Investment, Νίκος Νανόπουλος, ανέφερε: "Επενδύουμε σε επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγικό υπόβαθρο και που επιχειρούν να ορθοποδήσουν παρά τη συγκυρία. Υπάρχουν επιχειρήσεις που αντέχουν στην κρίση , που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και που παρά ταύτα δεν στηρίζονται από πουθενά. Αυτές οι επιχειρήσεις έιναι στο στόχαστρο του επενδυτικό μας fund".

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι "ήδη, έχουμε συμμετάσχει σε 3 ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες και στόχος μας είναι να φτάσουμε τις 12 - 15 συνολικά. Σε κάθε μία από αυτές, συμμετέχουμε με κεφάλαια ύψους 5 έως 15 εκατ ευρώ. Μέχρι το τέλος του έτους, θα μπούμε σε άλλες 4 εταιρίες".

Οι τρεις επιχειρήσεις που ήδη στηρίζονται είναι οι Atlas Tapes(δυναμική εταιρία με εξαγωγές αυτοκόλλητων ταινιών),  Damavan ( μεταποίηση αγροτικών προϊόντων ντομάτας)  και InternetQ (εταιρία τεχνολογίας και εφαρμογών σε κινητά).

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών