Δεν πάει τελικά στην Ισπανία ο Μητσοτάκης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Δεν πάει τελικά στην Ισπανία ο Μητσοτάκης

12:12 | 10/2/17
den-paei-telika-sthn-ispania-o-mhtsotakhs

Ο Ραχόι, που εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ θα έβλεπε και Μέρκελ, ακύρωσε τελευταία στιγμή όλες τις διεθνείς επαφές του

Ολες τις διεθνείς επαφές του των επόμενων ημερών ακύρωσε ξαφνικά ο πρωθυπουργός της
Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και το προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ισπανία.

Ο κ.Ραχόι επρόκειτο να δει στη συνέχεια και τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ.
Από το γραφείο του πρωθυπουργού της Ισπανίας ενημέρωσαν σήμερα το πρωί τη ΝΔ για την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων διεθνών επαφών του, χωρίς όμως να αναφέρουν το λόγο.

Ο κ.Μητσοτάκης θα αναχωρήσει κανονικά το μεσημέρι της Κυριακής για το Βερολίνο, όπου τη Δευτέρα θα συναντηθεί με την κ.Μέρκελ και την Τρίτη με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Γαλάζιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει την ευκαιρία στις συναντήσεις που θα κάνει με την Άγκελα Μέρκελ και το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο να παρουσιάσει ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση εγγυάται την «ιδιοκτησία» του προγράμματος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη «στήριξης των εταίρων» θέλοντας έτσι να κλείσει τα σενάρια Grexit διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ δεν είναι αντίθετη στην παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό μνημόνιο.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών