Γιατζόγλου: Δεν μετανιώνω για όσα είπα για τη Χρυσή Αυγή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Γιατζόγλου: Δεν μετανιώνω για όσα είπα για τη Χρυσή Αυγή

14:32 | 9/2/17
giatzogloy-den-metaniwnw-gia-osa-eipa-gia-th-xrysh-aygh

Ο Στιβ Γιατζόγλου, μίλησε στο Sport24.gr για την πλούσια καριέρα του, το ελληνικό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τα όσα είπε για τη Χρυσή Αυγή

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο Sport24.gr και στους Παντελή Βλαχόπουλο και Πάνο Βόγλη, έδωσε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και επί σειρά ετών αρχηγός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ Στιβ Γιατζόγλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο και μάλλον αναπόφευκτο πέρα από το αμιγώς αθλητικό κομμάτι η συζήτηση ξέφυγε και οδηγήθηκε σε πολιτικά λημέρια, όταν ο Στιβ Γιατζόγλου κλήθηκε να σχολιάσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπέρ της Χρυσής Αυγής που είχαν επισφραγιστεί με την παρουσία του ιδίου σε εκδήλωση της οργάνωσης με ομιλητή τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Παρά το σάλο και τα χιλιάδες επικριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδίως για όσα είχε πει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χαρακτηρίζοντάς την "ατυχές γεγονός" ο Στιβ Γιατζόγλου δεν αναθεωρεί τις απόψεις του, δεν μετανιώνει, δηλώνει ξεκάθαρα υπέρ των απόψεων της Χρυσής Αυγής απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης, σπεύδοντας απλά να διαχωρίσει τη θέση του από τη χρήση της βίας.

Εμένα μου αρέσει να με λένε πατριώτη

«Εμένα μου αρέσει να με λένε πατριώτη. Να με λένε Έλληνα. Τι σημαίνει Χρυσαυγίτης; Εσένα θα σου άρεσε να σε λένε κάπως επειδή ψήφισες τον Τραμπ; Ποια είναι η διαφορά δηλαδή; Δεν με πειράζει» λέει ο Στιβ Γιατζόγλου υπογραμμίζοντας πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει συμμετοχή στο σημερινό κατήφορο της χώρας.

"Αναρωτιέμαι αυτή την στιγμή η Χρυσή Αυγή έχει καμιά συμμετοχή σε όλο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα; Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ σε όλα όσα λέει η Χρυσή Αυγή ούτε και με το παρελθόν τους. Το έχω ξεκαθαρίσει αυτό. Το έχω πει και στον ίδιο το Μιχαλολιάκο. Δεν συμφωνώ με όσα έχει κάνει στο παρελθόν σε θέματα βίας» τονίζει και δηλώνει πως θα διακόψει όποια επαφή με τη Χρυσή Αυγή μόνο αν υπάρξει τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση.

"Άλλο να σε κατηγορεί κάποιος και άλλο να καταδικαστείς. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος κατηγορείται πρέπει να είναι και καταδικασμένος. Εσύ τον έχεις ήδη καταδικάσει" λέει χαρακτηριστικά.

Εσύ πιστεύεις ότι πήγε να σκοτώσει τον Φύσσα;

Εκεί που τα αίματα άναψαν ήταν η αναφορά του στη δολοφονία Φύσσα "Εσύ πιστεύεις ότι πήγε να σκοτώσει τον Φύσσα; Ότι πήγαν κάποιοι άνθρωποι να σκοτώσουν τον Φύσσα; Παρεξηγήθηκε όμως αυτό που είπα εγώ "ως κακή στιγμή"; Γιατί όντως ήταν μια κακή στιγμή που τσακώθηκε με έναν εγκληματία που τον μαχαίρωσε και τον σκότωσε. Πρέπει να τιμωρηθεί αυτός που τον σκότωσε. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν οργανωμένο το έγκλημα. Τα δύο παιδιά όμως που άνηκαν στην Χρυσή Αυγή και τα σκότωσαν ήταν οργανωμένο έγκλημα. Δεν είναι φως φανάρι ότι αυτό ήταν μια σκευωρία του Σαμαρά;" αναρωτιέται.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στιβ Γιατζόγλου στο Sport24

Τι είπε για τον Βασιλακόπουλο που ήθελε να τον πάει στον Παναθηναϊκό, τον Πολίτης που θέλει ψυχίατρο, την εύνοια της διαιτησίας στον Ιωαννίδη, το Γιαννακόπουλος, τις ιστορίες για αγρίους με Τάρπλεϊ, και τον Αντετοκούνμπο.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών