Σε εξέλιξη η διάσκεψη δανειστών-Τσακαλώτου | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Σε εξέλιξη η διάσκεψη δανειστών-Τσακαλώτου

17:24 | 10/2/17
se-ekseliksh-h-diaskepsh-daneistwn-tsakalwtoy

Εν αναμονή της πρότασης δανειστών και ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση. Η μάχη του Ευκλείδη Τσακαλώτο στις Βρυξέλλες. Ποιοι συμμετέχουν στην κρίσιμη συνάντηση

Ξεκίνησε στον χώρο του Συμβουλίου της ΕΕ, η συνάντηση υψηλού επιπέδου μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, συμμετέχουν: Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, ο διευθυντής της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής του κουαρτέτου, Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, καθώς και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο κουαρτέτο, Ντέλια Βελκουλέσκου. Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρονται να έχουν καταλήξει μεταξύ τους σε συμφωνία για μια κοινή στάση που θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί επί ποιας βάσης έχουν συμφωνήσει και τι ακριβώς θα ζητηθεί από την ελληνική πλευρά.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε από τη Χάγη ότι έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση μεταξύ των δανειστών και Ελλήνων αξιωματούχων.

"Υπάρχει συμφωνία για να παρουσιαστεί ένα κοινό μέτωπο στους Έλληνες", δήλωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι η έκβαση της σημερινής συνάντησης με τους Έλληνες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. "Τι θα βγει από αυτό, θα το δούμε", δήλωσε.

"Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις διαρκούν πολύ χρόνο, αλλά βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση", πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών