Τους χαμένους από το κλείσιμο της αξιολόγησης στοχεύει η ΝΔ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Τους χαμένους από το κλείσιμο της αξιολόγησης στοχεύει η ΝΔ

09:53 | 22/2/17
toys-xamenoys-apo-to-kleisimo-ths-aksiologhshs-stoxeuei-h-nd

Νέο αφήγημα αναζητά το Μοσχάτο καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεσμεύει για δεκαετίες τη χώρα στη λιτότητα

Σε αναζήτηση νέου αφηγήματος υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων η ΝΔ, καθώς με βάση τις δικές της εκτιμήσεις η διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης, δεσμεύει και μια επόμενη κυβέρνηση της
ΝΔ σε πολιτικές λιτότητας. Την ίδια στιγμή αυτό που επιχειρεί να κάνει το Μοσχάτο είναι να απευθυνθεί στους κοινωνικά χαμένους από τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης σε νέα μέτρα για να επιστρέψει η τρόικα.

Το στίγμα το έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας ο οποίος εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα» για να κλείσει την αξιολόγηση τόνισε χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι Έλληνες, αλλά κυρίως οι αδύναμοι, η μεσαία τάξη και οι νεότερες γενιές θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα ψέματα και το λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Από χτες στη ρητορική όλων των στελεχών της ΝΔ δίνεται ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και στους πιο φτωχούς καθώς με βάση τη μείωση του αφορολόγητου και τις νέες περικοπές στις συντάξεις που έρχονται είναι τα στρώματα που θα πληγούν ιδιαίτερα.

Πάντως το κυριότερο ζήτημα που ανακύπτει αυτή τη στιγμή για τη ΝΔ, η οποία όπως ξεκαθαρίζουν τα στελέχη της σε όλους τους τόνους δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα καθώς θεωρούν ότι είναι αποτέλεσμα της «διαπραγματευτικής ήττας του κ. Τσίπρα», είναι η επικαιροποίηση της πολιτικής της πρότασης που έχει συνοψιστεί στη «Συμφωνία Αλήθειας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup τόνισε ότι η διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές «εγκλωβίζει τη χώρα σε πολιτική λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια. Και όλα αυτά, χωρίς καμία αναφορά σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Και χωρίς ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ακόμα πιο αποκαλυπτικός ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε σειρά συνεντεύξεών του χτες δήλωσε με νόημα ότι «όταν μια κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα, δεσμεύει τη χώρα και πολύ δύσκολα μέτρα που ψηφίζονται, μετά ξεψηφίζονται. Για αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές πέρυσι τον Απρίλιο. Το έκανε γιατί όλοι βλέπαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πάει πολύ αργά και θα ερχόταν μια ημέρα που οι συνταξιούχοι θα έχαναν τη σύνταξη τους».

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών