Άσκηση αντιμετώπισης και ασύμμετρων απειλών με τη συμμετοχή ΝΑΤΟικής αρμάδας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Άσκηση αντιμετώπισης και ασύμμετρων απειλών με τη συμμετοχή ΝΑΤΟικής αρμάδας

18:54 | 1/3/17
askisi-antimetopisis-ke-asimmetron-apilon-me-ti-simmetochi-natikis-armadas

Πραγματοποιήθηκε σε Σαρωνικό και Μυρτώο - Δείτε τις φωτογραφίες

Η αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών από αέρα και θάλασσα ήταν ένα από τα σενάρια στα οποία ασκήθηκαν μονάδες του πολεμικού ναυτικού και μονάδες της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου 2
(Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) και της Μόνιμης Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NΑΤΟ Mine Counter Measures Group 2 (SNMCMG-2).

Η συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους, τις τελευταίες δύο ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η συνεκπαίδευση αφορούσε τεχνικά αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αέρος-επιφανείας, διοικητικής μέριμνας και προχωρητικών ελιγμών.

Από το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχαν το ναρκοθηρευτικό ΚΑΛΛΙΣΤΩ, δύο ελικόπτερα (ένα τύπου S70B, Aegean Hawk και ένα τύπου ΑΒ-212) και μία ομάδα ανορθόδοξου πολέμου. Από την πλευρά των συμμαχικών δυνάμεων συμμετείχαν η γερμανική φρεγάτα FGS SACHSEN, πλοίο έδρας του διοικητή της SNMG-2, υποναυάρχου Axel Deertz του γερμανικού Ναυτικού, το πολωνικό πλοίο διοικητικής μέριμνας ORP KONTRADMIRAL XAWERY CZERNICKI, πλοίο έδρας του διοικητή SNMCMG-2, αντιπλοιάρχου Aleksander Urbanowicz του πολωνικού Ναυτικού και τα ναρκοθηρευτικά FGS ROTTWEIL (γερμανικό) και ESPS DUERO (ισπανικό).











Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών