Αχαΐα: Σε έξαρση η θανάτωση αδέσποτων με φόλα στην Παραλία Πατρών | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Αχαΐα: Σε έξαρση η θανάτωση αδέσποτων με φόλα στην Παραλία Πατρών

18:25 | 10/3/17
axaia-se-eksarsh-h-thanatwsh-adespotwn-me-fola-sthn-paralia-patrwn

Πετούν φόλες που περιέχουν γυαλιά – Σε ένα έτος έχουν δηλητηριάσει 30 σκυλιά

Με καθημερινά εγκλήματα κατα των ζώων έρχονται αντιμέτωποι σχεδόν καθημερινά κάτοικοι πολλών περιοχών της Πάτρας.

Οι εθελοντές της Παραλίας Πατρών παλεύουν καθημερινά μόνοι τους για την αντιμετώπιση αυτών των φρικτών φαινομένων.

Απο το στοχαστρο αυτών των αρρωστημένων ανθρώπων που ξεσπούν το μένος τους στα τετράποδα δεν γλιτώνουν ούτε τα κατοικίδια συντροφιάς.

Τελευταίο περιστατικό που κατεγράφη στις εργατικές παραλίες Παραλίας Πατρών αφορά στην Μπλάνξ.

axaia-se-eksarsh-h-thanatwsh-adespotwn-me-fola-sthn-paralia-patrwn

axaia-se-eksarsh-h-thanatwsh-adespotwn-me-fola-sthn-paralia-patrwn
Το σκυλί είχε αργό και βασανιστικό θάνατο καθώς σύμφωνα με καταγγελία στο patrastimes.gr κατανάλωσε τροφή, η οποία περιείχε κομμάτια γυαλιού που της προκάλεσαν γενική αιμορραγία.

Μάλιστα, το άρρωστο μυαλό του εμπνευστή αυτής της αποτρόπαιας πράξης δεν χόρτασε απο το «φόλιασμα» της Μπλάνξ, αντίθετα την χτυπούσε ενώ εκείνη ψυχορραγούσε.

Παρόλο που το σκυλί το εντόπισε εθελόντρια και το μετέφερε σε κτηνίατρο δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

Μάλιστα, η ίδια καταγγελία αναφέρει ότι τα περιστατικά αυτα είναι συχνά στην περιοχή των εργατικών κατοικιών της Παραλίας Πατρών, την οποία και χαρακτηρίζουν ως κολαστήριο.

Οι αριθμοί και σε αυτή την περίπτωση αποκαλύπτουν την σκληρή αλήθεια. Μέχρι πέρσι οι εθελοντές φιλόζωοι της Παραλίας φρόντιζαν 35 σκυλιά , φέτος έχουν απομείνει μόνο πέντε.


Ακόμα μία σοκαριστική περίπτωση ήταν και αυτή του Θανάση. Ακόμα ένα τετράποδο που «κατοικούσε» στις γειτονιές της Παραλίας Πατρών.

Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιανουαρίου περαστικοί είδαν – απέναντι από το Επαγγελματικό Λύκειο Παραλίας, στη περιοχή εργατικές κατοικίες Παραλίας Πατρών – αυτό το αποτρόπαιο θέαμα. Τη δηλητηρίαση ενός αδέσποτου σκύλου της γειτονιάς, του Θανάση.

axaia-se-eksarsh-h-thanatwsh-adespotwn-me-fola-sthn-paralia-patrwn

axaia-se-eksarsh-h-thanatwsh-adespotwn-me-fola-sthn-paralia-patrwn
Ο Θανάσης παρά το πείσμα κάποιων που κατάφεραν σταδιακά να εξοντώσουν όλα τα αδέσποτα της περιοχής, αφού μέσα στο 2016 σκότωσαν με φόλες περίπου 20 σκυλιά, είχε καταφέρει να επιβιώσει.

Δυστυχώς εκείνη την Κυριακή, κάποιος για ακόμα μια φορά προσπάθησε να τον σκοτώσει και τα κατάφερε… παρά τις εκκλήσεις των φιλόζωων της περιοχής που φρόντιζαν τα αδεσποτάκια, τα στείρωναν με δικά τους έξοδα, τα εμβολίαζαν, τα μάζευαν σπίτια τους, προσπαθούσαν να τους βρουν υιοθεσίες. Οι αδίστακτοι δε πτοήθηκαν και ο γλυκός γίγαντας βρέθηκε νεκρός.

Και φυσικά, με φόντο τα εγκλήματα κατά των ζώων, έρχεται για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο το γεγονός ότι στην Πάτρα δεν υπάρχει καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα.

Επίσης, όπως έχουν καταγγείλει φιλοζωικοί σύλλογοι της περιοχής τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια κανένα αδέσποτο ζώο δεν στειρώνεται και δεν τσιπαρετε. Τα αδέσποτα αποτελούν μεγάλο «αγκάθι» για την Αχαϊκή πρωτεύουσα και φυσικά ο δήμος Πατρέων καλείται να βρει άμεσα μία λύση.

πηγή

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών