00:02 | 21/3/17
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι «η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι της αναλογεί» και πως «είναι ώρα το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι» - Κάλεσε παράλληλα τη Γερμανία και το ΔΝΤ να πάρουν τις αποφάσεις τους
Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η συμφωνία θα κλείσει μέσα από συμβιβασμούς. «Αμοιβαίους όμως, όχι μόνο της μίας πλευράς», συμπλήρωσε, ενώ απέδωσε τις καθυστερήσεις «αποκλειστικά και μόνο σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις μεταξύ των δανειστών».«Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να κλείσει. Ικανοποιώντας όμως το συμφωνημένο απ' όλους στόχο για το τέλος του προγράμματος το 2018», συνέχισε ο ίδιος.
Σημείωσε επιπλέον ότι τη συμφωνία «θα την ψηφίσουν οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας», συμπληρώνοντας ότι «σε αυτήν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στηρίζεται αυτή η κυβέρνηση».
Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η απόφαση για συνέχιση και εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες μπορεί να συμβάλει στη διενέργεια των βημάτων που απομένουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Υπογράμμισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό στόχο «το τέλος του προγράμματος και της επιτροπείας το 2018», ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «κάνει μόνο αντικυβερνητική προπαγάνδα».
«Είναι δυνατόν από κάποιους δανειστές να μας ζητείται στα εργασιακά υποχώρηση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο; Είναι δυνατόν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που υπονόμευσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μείωσαν τον κατώτατο μισθό να μας “κουνούν το δάχτυλο”», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο κ. Δραγασήακς επέμεινε ότι το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη, ενώ πρόσθεσε ότι «ίσως κάποιοι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ ως "δούρειο ίππο" για ανατροπή μέρους των κοινωνικών κεκτημένων στην Ευρώπη».
Χαρακτήρισε εξάλλου ελπιδοφόρο ότι «ένα μέρος των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρώπη αποστασιοποιείται από το πρόσφατο συντηρητικό παρελθόν του».
πηγή
Σχετικές ετικέτες:αξιολόγησηΓιάννης ΔραγασάκηςΔΝΤΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων