Ηλεία: Το Ε.Α.Π. προσέφερε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα προσφυγοπουλα της Μυρσίνης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ηλεία: Το Ε.Α.Π. προσέφερε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα προσφυγοπουλα της Μυρσίνης

12:47 | 2/3/17
hleia-to-eap-prosefere-hlektronikous-ypologistes-sta-prosfygopoula-ths-myrsinhs

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους μαθητές πρόσφυγες της Μυρσίνης παρέδωσε χθες η διοικούσα επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από την Πάτρα, παρουσία του Ηλείου υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Οι έξι υπολογιστές παραδόθηκαν σε μια λιτή εκδήλωση στο Κέντρο Φιλοξενίας και θα μοιραστούν εκεί και στο σχολείο του Νεοχωρίου όπου κάνουν μάθημα τα προσφυγόπουλα.
Οι έξι αυτοί υπολογιστές έρχονται να προστεθούν σε άλλους έξι που έχει προσφέρει Γάλλος εθελοντής. Πριν την παράδοση των υπολογιστών ο κ. Μπαξεβανάκης, έγινε δέκτης παραπόνων από τον επικεφαλής των εθελοντών Γιώργο Αγγελόπουλο για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκεί και την έλλειψη βοήθειας.

Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Dr. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στον προσφορά που γίνεται προς τους Σύριους μαθητές για να υποστηριχθεί η εκπαίδευσή τους. Η πρωτοβουλία αυτή ανακοινώθηκε με την αφορμή την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας παρουσία και του υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη. «Ήταν μια ένδειξη γενναιοδωρίας και μεγαλοψυχίας και σωστής κοινωνικής αντίληψης από το ΕΑΠ. Με τη σειρά μας παραδίδουμε τους υπολογιστές στην δομή των προσφύγων για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί εδώ στο έργο τους».

Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε πως η προσφορά του ΕΑΠ είναι ένα δείγμα της αλλαγής αντίληψης τον τελευταίο καιρό από την πλευρά του Πανεπιστημίου προς την κοινωνία. Είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα που έχει κάνει ο λαός μας στο να αγκαλιάσει αυτούς τους ανθρώπους που χωρίς τη θέλησή τους βρέθηκαν στη χώρα μας. Και αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε απόψεις που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κερδίζουν έδαφος ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, που στην Ελλάδα είναι εντελώς μειοψηφικές. Αυτό αποδεικνύει πως σε αυτή τη μικρή γωνιά της Ευρώπης, λέξεις όπως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά εξακολουθούν να έχουν σημασία» επισήμανε ο κ. Μπαξεβανάκης, που ευχαρίστησε όσους βοηθούν ανιδιοτελώς στο Κέντρο Φιλοξενίας Μυρσίνης, πολλές φορές χωρίς τη βοήθεια που η Πολιτεία οφείλει να παρέχει.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλης Καρδάσης από την πλευρά του δήλωσε πως η προσφυγιά είναι το δράμα που βιώνει ο κόσμος τον 21ο αιώνα και σημείωσε πως οι Έλληνες έχουν υποφέρει στο παρελθόν από τέτοια φαινόμενα και η αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους αποτελεί καθήκον. «Η χειρονομία του ΕΑΠ εκφράζει το σύνολο της κοινότητας και είναι η ελάχιστη κίνηση που μπορεί να κάνει κάποιος απέναντι στο δράμα αυτών των ανθρώπων». Μίλησε για το πρόγραμμα που αφορά στην έρευνα της κατάστασης των προσφύγων και της εκπαίδευσής τους ύψους ενός εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση ανάλογων δράσεων που ακολουθήσουν και στο μέλλον.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, επισήμανε τη βοήθεια που θα παρέχουν στο εκπαιδευτικό έργο των προσφύγων οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ ευχαρίστησε για την ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Λεχαινών

Πηγή: ilialine.gr

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών