KNE: Ο Τσίπρας με το Μπελογιάννη, ο Καμμένος με τις ΗΠΑ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

KNE: Ο Τσίπρας με το Μπελογιάννη, ο Καμμένος με τις ΗΠΑ

22:22 | 29/3/17
kne-o-tsipras-me-to-mpelogiannh-o-kammenos-me-tis-hpa

Αφίσα - απάντηση από την ΚΝΕ στον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εταίρο του, Πάνο Καμμένο, με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου στο πατρικό σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη

Με μία αιχμηρή αφίσα απαντά η ΚΝΕ στις τιμές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη.

"Όταν ο Τσίπρας τιμά τον Μπελογιάννη και την επόμενη μέρα ο Καμμένος λέει: Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει. Το σχέδιο Μάρσαλ που έγινε με το δόγμα Τρούμαν, ήταν μία βοήθεια προς την Ελλάδα" γράφει η ΚΝΕ.

kne-o-tsipras-me-to-mpelogiannh-o-kammenos-me-tis-hpa
Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε Τη μόνιμη έκθεση Νίκος Μπελογιάννης στο σπίτι του στελέχους του ΚΚΕ και συμβόλου της Αριστεράς, στη γενέτειρά του, την Αμαλιάδα.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη συμβολική σημασία της μετατροπής του πατρικού σπιτιού του Νίκου Μπελογιάννη σε μουσείο, σημειώνοντας ότι για την Αριστερά ο Μπελογιάννης ήταν ένας ήρωας πιστός στις αρχές του μέχρι την τελευταία στιγμή, όμως άφησε ευρεία παρακαταθήκη, όχι μόνο για την αριστερά, την ευθεία και μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών.

Μία παρακαταθήκη που όπως τόνισε, σήμερα αναγνωρίζει σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Στο δημοκρατικό πλαίσιο χωρούν αντιπαραθέσεις, αλλά τις διεξάγουμε τιμώντας την ιστορία μας και κυρίως κοιτάζοντας μπροστά και όχι πίσω, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Έκλεισε δε την ομιλία του για το Νίκο Μπελογιάννη με τους στίχους του Ρίτσου και με το εξής μήνυμα: “Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας, αυτό το αίμα είναι δικό τους και δικό μας, αυτή η ιστορία ανήκει σε όλους τους Έλληνες”.


Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών